Elbocsájtások a Bungie-nál is

  • Írta: pandaril
  • 2023. október 31.
  • Gyászhír
Link másolása
Ráadásul a leépítések miatt csúszni fog a Destiny 2 utolsó kiegészítője és a fejlesztők másik projektje is. A távozó kollégák létszáma egyelőre ismeretlen, viszont a hatást figyelembe véve, valószínűleg számottevő.

A szomorú hírt Pete Parsons vezérigazgató osztotta meg X-en, félig-meddig reagálva a dolgozók korábbi, közösségi médiafelületeken megjelent posztjaira. Parsons nem ment bele a részletekbe, így nem tudni, hogy pontosan mikortól lépnek életbe az elbocsájtások, ahogy azt sem, hogy pontosan hány főtől válik meg a stúdió. Úgy tűnik, hogy a leépítési hullám egységesen érinti a fejlesztőstúdió több részét is, így a közösségi médiáért felelős, a marketinges, a jogi, a HR és művészeti, sőt a minőség ellenőrzési osztályoktól is küldtek el embereket.

Az egyértelmű rossz hír mellett további negatívum, hogy ez hogyan hat ki a Bungie munkájára. A Bloomberg értesülései szerint a The Final Shape várható megjelenése 2024 júniusára csúszik, míg a Marathon-reboot valamikor 2025-ben várható csak. Ha van még a Bungie tarsolyában, amin dolgoznak (mint a teaselt Gummy Bears), azok is várhatóan tovább csúsznak, igaz, azok kapcsán még megjelenési évről sem számoltak be a fejlesztők.

15.
15.
delphijos
#12: Engem az ég világon nem fűz semmilyen érzelmi szál egyik céghez se, ha egy MS elbocsátás alatt írod ezt , akkor is reagálok rá, ez általános jelenség, nem az hogy egyik cég jófej, a másik meg nem, felesleges ilyen kontextusba helyezni.
14.
14.
Doomsayer
Mindenhol sok az elbocsátás az iparban és sajnálom a szélnek eresztett dolgozókat. Nyilván most nem azt kell elképzelni, hogy az utcára kerültek és soha többé nem tudnak elhelyezkedni, de akkor is. Valamint rendes elbocsátás esetén azért jár egy lapát végkielégítés is annak függvényében, hogy hány éve volt ott az illető. De így karácsony előtt egy ilyen meglepetés senkinek sem jó, legyen az programozó, vagy művész, vagy gyári melós, vagy takarító személyzet - kivéve, ha maga akart lelépni a karácsonyi pénz után. Igazából az ipar többi szegmensében is szorul a hurok és bár nem vagyunk *még* éppen ott, hogy bármikor elküldenek bárkit bárhonnan, azért mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy ha lehet, akkor legyen pénze és ne legyen hitele. Nyilván ez nem mindenkinél lehetséges, meg folyamatban lévő lakáshiteleknél sem lehetséges, stb. De ha valaki úgy csinál, mint a munkatársam, hogy van vagy százféle hűséges előfizetése a telefontól kezdve majdnem mindenre, meg áruhitelre van a fele motyója a TV-től a konzolig, meg még megy az autóhitele is, meg satöbbi, meg a jobrad (ami elektromos bringa lízing), meg amit akarsz... Szóval ne legyen senki olyan, mint a munkatársam, mert ha egy ici-pici, csak egy fél éves koppanás bejön az ipar, vagy elbocsátás, vagy akármi miatt, akkor nemcsak védtelen lehet, hanem komolyan bepucsíthat minden hitelezőjének. És azt nem akarja senki magának.

Ezt mondta erről az Isten kb 2600 évvel ez előtt:

Avagy nem költenek-é ezek mindnyájan példabeszédet róla, és találós mesét reá, mondván: Jaj annak, aki rakásra gyűjti, ami nem övé! De meddig? És aki adóssággal terheli magát! Avagy nem támadnak-é hirtelen, akik téged mardossanak, és nem serkennek-é fel, akik háborgassanak téged? És zsákmányul esel nékik.
13.
13.
zoli12i
#12: De ha ilyen kulturáltan és értelmesen is kitudod fejezni magad, akkor nem értem miért kell a troll stílus.
Közben meg lett erősítve, hogy a Sony-nak nincs köze a leépítésekhez, mert ez a Bungie önálló döntése volt. A Bungie-nál mindig is szarakodás volt, MS, Activision, a kínaiak alatt is.
12.
12.
vanpear
Elnézést kérek, ha hozzászólásom bármilyen formában megbántott titeket! Nem irányult sem a PS felhasználók sem egyéb gaming csoport vagy közösség irányába. Csakis a Sony, mint nagyvállalat döntéseivel nem értek egyet, olyan esetekben, amelyek nekünk mint játékosoknak nem kedvezőek.
11.
11.
delphijos
#8: Ne igyál gyógyszerre. Halloween-kor főleg.
10.
10.
vanpear
#9: Zeusz fiának Herkulesnek vagyok a tartalék ökountja. Lebuktam.
9.
9.
zoli12i
#8: Mély gondolatok az biztos. Miket nem szűrsz le pár HR-es kirúgásából. De legalább vállald már fel h kinek a tartalék accountja vagy, mert a stílus ismerős.
8.
8.
vanpear
#6: Nincs azzal gond, ha Sony playboyok vagytok. Mert a ti torkotokon bármit lelehet tolni. De az én kommentjeimnek sokkal mélyebb mondanivalója van, mint amit ti megértetek belőle. Csak az érzelmeket vettétek át belőlük a tartalmat nem. Kérlek olvassátok el újra őket, amikor nem vagytok felfűtött izgalmi állapotban, mert megláttátok, hogy "sony". Kicsit tekintsétek át ezeket az elbocsájtásokat a közel múlt függvényében. Miért küldtèk el a CEO-t? Live service irány hátra arc. Hm akkor mi is történik valójában? Nem is olyan rossz metafora az a daráló igaz. Én is vennék egy házat jó drágán, hogy lebontsam. Gondolkodni azt megterhelő. A szókincs a fing a összes permutációjánál megáll. De nem baj, mert azokat legalább tudják egyesek kombinálni is. Egyesek meg nem. ( Még majdnem rímelt is.)
7.
7.
zoli12i
#6: Csak a szokásos. Gondolom valamelyik barom tartalék profilja.
6.
6.
delphijos
#1: Már ne is haragudj,de így ez tényleg egy full troll komment. Kb. a világon mindenhol ez megy, a Google, Amazon, EA , ja, és az MS is vagy 10e embert küldött el... Erre ideböffented hogy "sony" és még meg vagy sértve...
5.
5.
vanpear
#4: Megyek is. Majd te elszagolod. Egészségedre! Szólj, ha repetáznál. Csőre van töltve a cucc. Csak vigyázz le ne tüdőzd, mert megszédülsz és ostobaságokat fogsz irkálni a neten... Nézd meg és nem le tüdőzte! Élvezd Papi csak neked csináltam. (simi a fejre)
4.
4.
zoli12i
#3: Böff. Köszönjük, hogy ide fingtál, mehetsz is tovább.
3.
3.
vanpear
#2: ... és mennyire igazad van. De te szerencsés helyzetben vagy, mert a troll, mint az ember a saját szájszagát nem érzi.
2.
2.
zoli12i
#1: Phfejj…Büdös miden troll szájszaga.
1.
1.
vanpear
Nesze neked Sony. Megvették, hogy leépítsék. Jim Ryan után a a Bungie is mehet a darálóba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...