DLSS támogatás érkezik a Starfieldbe

  • Írta: osan
  • 2023. november 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Ugyan exkluzív AMD PC partnerként indult útjára a Bethesda játéka, de lehetett tudni, hogy az Nvidia DLSS technológiája sem marad a polcon, csak egy kicsivel több időt kell rá várni. Olybá tűnik, hogy az idő lejárt, hiszen jövő héten már bétatesztelésben elérhető lesz.

A cég egy X-posztban jelentette be a hírt, miszerint jövő héten érkezik a Steam bétaprogramjába a Starfield DLSS-támogatása:

Nvidia DLSS-támogatás képkocka generálással, megjelenítéssel és HDR vezérléssel érkezik a támogatott rendszerekre, valamint egyéb optimalizálásokra és fejlesztésekre is lehet számítani.” – derül ki a posztból. Egy kommentben viszont még szó esik arról is, hogy AMD FSR3 támogatás is készülőben van, de ahogy a jövő heti frissítésről, úgy erről sincsenek még pontosabb információink.

Ha valaki nem tudná, a DLSS technológia lényege, hogy jobb képfrissítési rátát kapjunk anélkül, hogy a grafika megszenvedné azt. Elméletileg a kép bizonyos területein lecsökkenti a felbontást, hogy a képfrissítés jobb legyen, viszont a mély tanulásos technológiának hála mesterségesen visszajavítja azt, ezzel az eredtihez hasonló kinézetű, mégis kisebb teljesítményigényű területet létrehozva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...