Csupán hat hónapig készült a Like a Dragon Gaiden

  • Írta: zoenn
  • 2023. november 3.
  • Hír
Link másolása
Már a Ryu Ga Gotoku Studio sem tagadja, hogy a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name eredetileg DLC-nek készült, ám végül önálló játék lett belőle, amit rekordidő alatt dobtak össze a bevált alapokra építkezve.

Az Automatonnak adott interjújában a Ryu Ga Gotoku Studio igazgatója, Masayoshi Yokoyama elárulta, hogy a Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name-et mindössze hat hónap alatt rakták össze. Eredetileg DLC-nek szánták, ám végül úgy döntöttek, hogy önálló játékként adják ki a jövő héten megjelenő akciójátékot.

A Yakuza 6 és 7 között játszódó mellékág Kazuma Kiryu sztoriját meséli el, aki megrendezi saját halálát és eltűnik a kíváncsi tekintetek elől, hogy megvédje a szeretteit. Yokoyama szerint "nincs óriási különbség a Like a Dragon Gaiden és a Like a Dragon 8 között.". Csupán Kiryu múltját szerették volna elmesélni egy félórás közjátékba a Like a Dragon 8 részeként, de egy önálló játékként sokkal érdekesebbnek vélték, igy jött létre a projekt.

Persze nem a nulláról indult a fejlesztés, hiszen az engine ugyanaz, végül fél évbe telt, mire befejezték. Miután a rendező kimondta, hogy mégsem DLC-lesz, a dolgok eszkalálódtak, még több tartalmat raktak bele és remekül haladtak a munkálatokkal.

A Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name november 9-én jelenik meg PC-n, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en, PlayStation 4-en és PlayStation 5-ön. Az első naptól kezdve a Game Pass katalógusába is bekerül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...