Kilőtt a Half-Life játékosszáma

  • Írta: pandaril
  • 2023. november 20.
  • Hír
Link másolása
A SteamDB statisztikájának történelme során soha nem játszottak ennyien a Valve 25 éves játékával, igaz, az adatok csak 2008-ig nyúlnak vissza. A rekordhoz egyértelműen hozzájárult az ingyenes hétvége és a kiadós frissítés.

Vérbeli PC-s játékosok számára nem kell bemutatni a Half-Life sorozatot, és bár valószínűleg sosem fogjuk megélni a sorozat harmadik részét, a már elérhető epizódokhoz a mai napig jó visszatérni. A hétvégén ingyenesen letölthető volt az első rész, és akciósan beszerezhettük a többit is, ha valamilyen oknál fogva még nem tettük volna meg, ráadásul az eredeti Half-Life egy igen komoly tartalmi frissítést is kapott.

Ezek tükrében nem is annyira meglepő, hogy a klasszikus FPS játékosszáma az egekben volt. A mindenkori legnagyobb játékosszám elérte a 33.471-et, ami nem tűnhet soknak, viszont ha megnézzük a SteamDB oldalán a 2008 óta vezetett adatokat, akkor világosan látszik, hogy pár száz főnél sosem játszottak többet a játékkal (sok mai címnek még ez is kiugró eredmény lenne). Természetesen a játékosszám megugrása mögött az ingyenesség és az új multiplayer pályák érkezése áll, bár tény, hogy a grafikai és irányításbeli frissítések is jól esnek a rajongóknak. Kérdés persze, hogy ez a rekord lélekszám meddig marad meg. A játék ma este 19:00-ig ingyenesen hozzáadható a könyvtárunkhoz.

3.
3.
sumblinker
PS2-re és Dreamcast-re kijött az első rész.
2.
2.
thelegendary
Még most is ingyenes az első rész.
1.
1.
Seraph
Jöhetne konzolokra is, nem is értem miért nincs csak a 2.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...