Nehéz döntések elé állít a Banishers: Ghosts of New Eden

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 2.
  • Videó
Link másolása
Ahogy azt már a Don't Nod játékaiban megszokhattunk, nagy hangsúlyt fektetnek a játékosok választásaira és azok következményeire. Lássuk, miként működik mindezt a Banishers: Ghosts of New Edenben!

A Life is Strange-től a Vampyrig a készítők előszeretettel alkalmaztak a játékaikban olyan mechanikákat, amelyekkel a játékosok saját maguk alakíthatták az események alakulását. A februárban érkező akció-RPG-jük új fejlesztői naplója is erre az aspektusra koncentrál.

A Banishers: Ghosts of New Eden középpontjában Antea Duarte és Red Mac Raith áll, akik sokat látott szellemvadászok, akik egymásba szerettek. Felesküdtek arra, hogy megvédik az élők világát a holtak szellemeitől, ám a sors fintora utoléri őket: amikor Antea meghal, maga is kísértetként tér vissza. A pár nehéz döntés előtt áll: Red hagyja továbbmenni szerelmét, vagy megpróbálja feltámasztani. Utóbbihoz a férfinak annyi embert kell megölnie, amennyit csak tud, hogy azok lelkét Anteába öntse.

Egy küldetés során Red találkozik egy nővel, akit halott férje szelleme üldöz. Mivel a férfi az életben is bántalmazta, most pedig, hogy egykori feleségének új párja lett, még inkább haragra gerjedt. A játékosok választhatnak, hogy száműzik-e a halott férjet, vagy a feleségre és annak új partnerére kenik a dolgokat, sőt Red fel is áldozhatja valamelyiküket, hogy lelkükkel segítse Antea visszaszerzését.

A Banishers: Ghosts of New Eden öt különböző befejezéssel bír, és a korábban hozott döntéseink befolyásolják, hogy melyiket kapjuk meg ezek közül a játék végén. A játék 2024. február 13-án fut be PC-re, Xbox Series X/S-re valamint PlayStation 5-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...