A GTA VI tényleg úgy fog kinézni, ahogy azt a trailerben láthattuk

  • Írta: osan
  • 2023. december 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Lenyűgözően nézett ki a GTA 6 trailere, igaz? Mi is keressük azóta az állunkat, pedig az most még lejjebb esett, hála egy ex-Rockstar alkalmazott nyilatkozatának, miszerint amit láttunk az nemcsak kedvcsináló volt, de úgy fog kinézni a játék is.

December 5-én megjelent a Rockstar Games legújabb alkotásához a trailer, megerősítve azt, hogy 2025-ben, ha minden jól megy, már játszhatunk is a GTA VI-tal. A videó hihetetlen nagy népszerűségre tett szert és még MrBeastet is lekörözte YouTube-on, de ami igazán érdekes az az, amit egy ex-Rockstaros nyilatkozott a napokban.

A VG247 munkatársai vették észre York Reacts videóját, aki maga is dolgozott a legutóbbi GTA-részen, mint animátor. Ahogy arra számítani lehetett, először el volt ragadtatva a floridai emberek utánzatától, majd mesélt egy kicsit a GTA V-ös élményeiről. Végül pedig részekre bontva analizálta a videót:

Elmondása szerint minden, amit látunk az in-game felvétel, az összes átvezetővideó játékon belül lett megoldva. A Rockstar nem szereti felturbózni videóit, és ha tudják akkor a játékhoz használt motorral oldják meg a trailereket, átvezetőket.

Sokszor csak egy cinematicot látunk. Ez nem az. Amikor ezzel játszunk majd, tényleg így fog kinézni. Pontosan így fog kinézni. Hihetetlen lesz. Alig várom.” – mondta York.

A játék 2025 folyamán érkezik valamikor és egyelőre csak PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re van bejelentve.

35.
35.
GAMEROD
Azt hogy több járőkelő van, nem tartom nagy eresztésnek. Az előzőkben is meg lehetett oldani egy sima ini fájl átírásával akinek elég erős gépe volt hozzá. Mittomén volt Pedestriansize=3; aztán átírta az ember 8-ra.
34.
34.
Ca$Hman
20: Kevered a GTA IV-el. Az ocsmány volt ps3on a 640p felbontás miatt, míg xboxon nem volt ennyire para.
De a GTA V esetén nem volt ilyen különbség. De a IV ugyanúgy mint a Red Dead Redemption, sokkal ocsmányabb volt ps3on, akkoriban még nemtudott programozni ps3ra a rockstar, vagy nemtom, de az V-nél ez a probléma már pont nemvolt meg.
33.
33.
hedzsooo
#29: Ja, az eddigiek alapjan a PC-s minimum fel evvel kesobb jon majd, mint a konzolos verziok. Mondjuk a konzolok ugye fix hardverek, a Gaming PC viszont joval keplekenyebb dolog. Van akinel ugye meg csak nem is Gaming PC, hanem "Gaming" laptop... Nyalvan nem akarjak, hogy mindenki refundolja PC-n, igy ott a megjelentetes elott tobb melojuk van, ha tisztessegesen akarjak kiadni...

PLUSZ, ekozben ugye a konzolosok "beta-tesztelik" majd a jatekot nekunk, igy ami hibak kijonnek konzolon (nem performance, hanem pl. quest bug-ok), azokat is foltozhatjak majd, mire PC-re is erkezik a tyutyerka, ami reszemrol teljesen rendben is van.
32.
32.
hedzsooo
#27: Aztan megveszed PC-re, + beleteszel egy majd akkor korszeruenk szamito bikabb GPU-t a vasba, aztan mehet a tweaking+modding es meg szebb lesz a jatek mint a trailerekben, ennyi, ha a grafika szamit nagyon valakinek. ;)))
31.
31.
Chdz
#30: Ennyi birkán gennyesre.. :D
30.
30.
Spazz Maticus
Azon tűnődöm a múlt heti masfél perces PR videót követő fülsiketítő globális fitymacsattogás közepette, hogy a Rockstar-nak érdemes -e egyáltalán tovább fejlesztenie ezt a játékot, vagy elég lenne-e az is, ha csak kiadnának egy 8-10-órás filmet róla, aminek "ennyire f@sza a grafikájja"...XD

Én lehet hogy öreg vagyok már ehhez, de ez a GTA performance, meg a The Day Before bohózat alatti kommentszekciókon amit a kedves plebs elkövet minden fórumokon, lassan kockásra röhögöm a hasam...XD
29.
29.
Doomsayer
Hát vitatkozni nem akarok rajta, de én is azt mondom, hogy a kinézeten elég lesz akkor kattogni, ha megjelenik, másrészt meg aki rottyon akarja nyomni PC-n a megjelenésnél ... először is feltételezve, hogy egyszerre jön egyáltalán a konzolos verziókkal... Ezzel a játékkal bizniszt szokott csinálni a kiadó és ezért a címért nem egyszer hallottam az elmúlt héten, hogy ha nem jön PC-re a megjelenés napján, akkor vesz az illető egy konzolt, meg egy példányt és később megy át vele PC-re... Szóval ez így már két eladott példány. De folytatva a gondolatot, igen, amit a 22-es mond: ha megjelenés napján PC-n atom rottyon akarja valaki tolni, ahhoz egy akkori jó gép fog kelleni. Másrészt a 4080-as addigra minimum egy mai 3070 szintjén, rosszabb/jobb (nézőpont kérdése) esetben egy mai 2080 szintjén lesz majd.

Persze most belemerülni a gépigénybe eléggé olyan munka lenne, amihez vagy meg kéne inni egy pár főzetet és venni egy varázsgömböt, vagy ha valakinek haverja a Skynet, akkor meg azzal dumálni, hogy küldjön már vissza legalább egy mikrót, amiben egy cetlire ez le van írva.

Viszont...

Ha összehasonlítjuk a trailer strand jelenetét és a jelenlévő NPC-k számát nem csak a GTA 5-el, hanem mondjuk a Spider-Man 2-vel... vagy inkább még jobb: ha onnan nézzük a kérdést, hogy a megjelenési Cyperpunk 2077 verzióban mennyi NPC sétált (és hogy viselkedett) és milyen módon futott a játék a jelen generációs konzolon és a ma már jól futó Cyperpunk 2077 verzióban annak mekkora hányada darbszám NPC sétál csak az utcán (és azok hogyan viselkednek), akkor érdekes feltételezés lenne az, hogy annyival több lesz majd a GTA 6-ban ugyan azon a gépen. És persze mindezek majd napi, SŐT, születéstől a halálig terjedő napirenddel és családalapítási képességgel rendelkeznek majd. Mert ugye ezeknek már akkor is nagy proci igényük van, ha hülyék, mint egy betongömb, illetve a grafikát is terheli, na meg itt van a sok LOD és látótávolság és spawn és stb kérdése is... Mert ugye amit szabad jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek...

De mivel más az engine, más a csapat és más hozzáállású a közönség is, ez majd mind kiderül és well... amúgy is majd mind kiderül. Minden esetre addig még van egy kis idő és a R* is tudja jól, hogy a részben ő általuk formált mai közönséggel szemben még nekik is csak annyi esélyük van, hogy ha a játék a jelen generációs konzolokon jól néz ki is jól is fut. 2025-ben még egy olyan launch-ot nem tennének zsebre, mint a GTA5-nél volt és könnyen nagyobb balhé lehetne belőle, mint a CP 2077-nél volt. De szerintem most senki ne aggódjon és ne is idegesítsétek magatokat egynmáson, meg a neten, mert kint van a trailer és most már a R*-nak kell aggódnia is és hát teljesíteni is az ígéreteket.

GTA-6-vs-GTA-5.jpg
28.
28.
GAMEROD
Szebbek a karakterek és a víz, de ez már alap úgyhogy miért ne nézne ki így. Sőt ugyanaz lesz mint az előzővel hogy majd moddolni kell a végére hogy jobb legyen.
27.
27.
delphijos
#26: Az lesz a trükk hogy nem így fog kinézni. Alacsonyabb felbontás, kevesen részlet, view distance, meg kisebb tömeg.
26.
26.
Chdz
#24: Szerintem PS5-ön úgy fog kinézni ahogy a trailer, az már más kérdés, hogy milyen trükközéssel.
25.
25.
memoryman
#6: https://en.wikipedia.org/wiki/Florida_Man
24.
24.
delphijos
#23: És? Azt volt a kérdés hogy úgy fog-e kinézni ahogy a trailer-ben. Nem azt mondtam hogy nincs / nem lehet olyan HW ahol ilyen , hanem azt hogy a valóságban egy-két kiváltságos / gazdagot leszámítva nem ilyen lesz. A Pandora is fut, nem ? Az hogy mire "lőnek" az a minimum. Maximum tulajdonképpen nincs is, arra nem lehet lőni. Próbálhatod 8K ULTRA-n is...
23.
23.
crytek
#21: Mikor és melyik game fejlesztő céget érdekelte valaha is hogy mi a steam stat meg mik lehetnek az embereknek a gépében?

Pandora is elég fasza lett 7900XTX-el nincs meg a 60fs-se..mindezt fullhdbe persze...majd a felsklálázás megoldja..2026-ra már dlss5 lesz ami 10*10 pixelből csinálja majd a 4k upscale-t azt lesz sebesség
22.
22.
Chdz
#21: Közel 3 év mire megjelenik PC-re, addig még sok víz lefolyik a Dunán. Addigra még változhat bármi. Abban biztos vagyok, hogyha baszó graffal akarjuk játszani, ahhoz kelleni fog egy akkori erős gép.
21.
21.
delphijos
#8: Ja, persze. És minden PC-ben ilyen lesz, úgyhogy direkt erre lőnek…. Oh, wait…. Ugyan pillants már rá a Steam VGA chat-ra hogy lásd hogy a többség milyen VGA-val nyomja 2023-ban….
20.
20.
delphijos
#4: “A GTA V egy PS3\X360 készített játék volt ami úgy nézett ki mint a trailerben”

Az idő megszépíti az emlékeket. Baromira nem úgy nézett ki, és launch-kor úgy futott mint egy rakás sz*r. Egész konkrétan ez volt az a játék, amivel a PS3 gúnyolva volt, mert azon még szarabbul futott, valami botrányos alacsony felbontáson, és még úgy se volt meg a 30fps, sőt volt hogy 20 körül volt.
19.
19.
davidferi3
#17: Ha valaki 4K-ban játszik ahhoz kell is 4080 minimum. FHD-ez szerintem bőven elég a 3070. A Rockstarnál azt mondták ha az utolsó 2 generációból van valakinek kártyája akkor az elég lesz.
18.
18.
Seraph
#8: Ja, főleg ha gagyi optimalizáció párosul egy kis denuvoval is.
17.
17.
crytek
#16: Tévedés. Mindig mindenki elfelejti hogy az a konzol az konzol és nem gamer pc.
Amit te konzolon látsz az pc-n rendre max egy medium-HIGH-nak felel meg pc-n meg van ultra 4k textrúrákkal és ugye tudjuk sokszor ez mennyi erőforrást takar.

Szóval hiába fut majd felskálázott 4k 30fps-el ps5-ön ha pc-re megjelenve meg majd a 4080 lesz az ajánlott neki a nagyobb textúrák stb miatt.
16.
16.
davidferi3
#8: Ez hülyeség. Csak találgatsz aminek sok értelme nincs. Ha a ps5 simán vinni fogja akkor biztos hogy nem 3070 lesz a minimum aminek 2x annyi a teljesítménye mint egy konzolnak.
15.
15.
davidferi3
#11: Biztos hogy nem ps6-ra fejlesztették a játékot amikor azt sem tudják milyen hardverek lesznek benne. ps5-nek kell így futtatnia. Ráadásul azt írták ps5-re és xbox series x/s-re fog kijönni.
14.
14.
zoli12i
#10: 2024 karácsonyáról volt szó eddig. Valszeg ehhez tartják magukat.
13.
13.
crytek
#12: Sok ember van ilyen ,de nekik elég a régi is Series X és PS5 :)
12.
12.
Extol
Hát ha valaki él-hal a GTA-ért az időzíthet egy új gépet megjelenés előtt és kb annyi. Van még idő.
11.
11.
hedzsooo
#1: Igen, eselyes hogy 2-3 ev mulva mar landol is a PS 6-at, aztan ugye a Rockstar + a hozzajuk hasonlo AAA-cimeket keszitok mindig kapnak egy nem publikus/korai fejlesztoi-verziot a legujabb hardverekbol, pl. konzolokbol szoval a GTA 6 eselyes hogy az 1ik elso es ugye igazan huzo cime lesz majd a PS 6-nak. Gaming PC-hez meg addig meg kijon par uj szeria videokarikbol is, ahogyan mar masok is irtak, szoval siman kinezhet majd igy a jatek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...