Europa - dátumot kapott a Jupiter holdján játszódó kaland

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 10.
  • Megjelenés
Link másolása
Érdemes egy pillantást vetni a Helder Pinto nyitott világú kalandjátékára, amely a legutóbbi The Legend of Zelda-játékokból merített ihletett. Egy Zee nevű androiddal kutatunk az utolsó élő ember története után az Europán.

Az idei Future Game Shown bejelentett Europa egy békés nyitott világú kalandjáték, ahol a felfedezésé és a meditatív élményé a főszerep. Utazásunk során folyamatosan fejleszthetjük hősünk, Zee jetpackjét, ezáltal tovább hasíthatunk a levegőben egészen addig, amíg szabadon szállhatunk az ég felé.

A látvány pedig tényleg lehengerlő, mivel a Jupiter holdját járjuk be, a nagy gázóriás folyamatosan mered ránk az égből. Ebben a terraformált paradicsomban számos fejtörőt kell abszolválunk, miközben egy bukott utópia romjai között vándorlunk választ keresve arra a kérdésre, hogy mi történt az utolsó élő emberrel.

Tavakat, réteket és a hegyek lélegzetelállító világát járjuk be, miközben egy meghitt mesét élhetünk át a felnőtté válásról és az emberiség természethez való viszonyáról. A játék stílusa, vizualitása első blikkre a The Legend of Zelda: Breath of the Wildot idézi, ami bizony megsüvegelendő a fejlesztő részéről.

A Helder Pinto alkotása 2024. április 16-án jelenik meg a Steamen, míg a konzolos kiadások egy későbbi időpontban várhatóak - addig is csodáljátok ti is a legfrissebb látnivalókat róla, vagy próbáljátok ki a PC-s demót

2.
2.
memoryman
#1: Az ovisoknak is kell valamivel játszani. Nem adhatsz nekik Call of Duty-t.
1.
1.
L4z4
Nekem nem jön be maga a Zelda sem, és 2023-ban ez az ovisokat támogató grafika sem. Éppen most láttam az Ark Survival Ascended trailerét, és hát.. az van mai szinten. Igaz, NASA gép is kell hozzá, de talán ez az a játék (vagy az Evolved) amiért már érdemes lehet megvenni egy konzolt. Azon pedig mennie kell, még ha nem is PC ultra grafikával, de azért nem lehet rossz egy Xbox X-en vagy PS5-ön sem. Szóval ezt csupán egy szánalmas próbálkozásnak tekintem arra, hogy fenntartsák a gyenge grafikát, mert nem akarnak jobbat csinálni. Legalább Unreal Engine 4-gyel, valósághűen kicsit jobb lenne egy Jupiter holdon játszódó, és akkor már sci-fi játék, mint ez a mese. Hol van itt az Europa? Ez valami ókori római terepen játszódó fantasy mese, a szokásos effekt puffogtatásokkal: minden világít, minden "szikrákat" szór, elég ha csak a főhős lép egyet előre, és váó, szentjános bogarak repkednek körülötte. Fénypászmák, kondenzcsík.. Most komolyan, ez a játékfejlesztés manapság? Ovisoknak, de nem nekem a fél évszázadommal. Nem az egyszerű grafikával van bajom, pl. az Another Worldben milyen ütős volt. De ott nem is világított minden történés, meg szórta a kis fénylő bogarakat.. Az ilyen effekt dömping játékok csak tönkreteszik azt, ami valamikor a videójáték volt. Jobban is szeretek retrózni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...