GC 2023: Future Games Show összefoglaló vol. 2

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 24.
  • Rendezvény
Link másolása
Íme, a második etap! Futószalagon érkeztek az izgalmasabbnál izgalmasabb címek a Future Games Show műsorán. Ha átnéztétek az első összefoglalónkat, akkor íme, a folytatás!

Rengeteg izgalmas játékot láttunk a Future Games Show előadásán, így javasoljuk, hogy csak az első összefoglalónk átnyálazása után vágjatok bele ebbe a listába! Ha viszont ezzel megvagytok, akkor nem is szaporítjuk tovább a szót - jöjjön a játékáradat, a VR-szekcióval, illetve a többi "hagyományos" játékkal!

Hellsweeper VR

Karddal, íjjal, pisztolyokkal és mágiával tarthatjuk kordában a pokol démonait, a nagy VR-os hentelés közben pedig nem is leszünk egyedül. A Hellsweeper VR szeptember 21-én érkezik a Meta Quest, a PlayStation VR2, a Steam VR és a Viveport platformjaira, ráadásul köztük teljess cross-play támogatással.

The Pirate Queen VR

A legendás kínai kalózkirálynő, Zheng Yi Sao történetét eleveníti meg a Singer Studios alkotása. Mivel nem más, mint Lucy Liu adja majd a főszereplő hangját, csak természetes, hogy ő mutatta be a jövő tavasszal Meta Quest 2-re és Steam VR-ra érkező játékot.

Vertigo 2

A színes-szagos VR-lövölde folytatása végre megkapta a pontos megjelenési dátumát - miután annak készítői kellőképp eldicsekedtek az első rész meglehetősen pozitív értékeléseivel. A Vertigo 2 a PlayStation VR2 exkluzívjaként október 24-én jelenik meg. Csekk az új előzetest!

Islanders: VR Edition

A Coatsink minimalista látványvilággal felruházott, imádnivalóan bájos és végtelenül meditatív városépítője VR-platformokon is tiszteletét teszi, ráadásul nem is kell rá sokat várnunk! Az Islanders: VR Edition szeptember 28-án debütál a Meta Quest eszközein.

Tin Hearts VR

Gyönyörű látványdizájn, emlékezetes történet és fantáziadús fejtörők. Ha bírjátok az ilyesmit, akkor nem érdemes kihagynotok az apró bádogkatonák és azok készítőjének a kalandjait. A Rogue Sun alkotása hagyományos játékként is remek volt, így kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a PC-s VR-platformokra és PS VR2-re szabott változata.

Davigo VR

A Future Games Show VR-szekciójának utolsó címe roppant érdekes cím, hiszen a játékot "cross-reality" címként jellemzik a készítői. Valójában arról van szó, hogy az 1v1-es PvP küzdelemre kihegyezett játék egyik fele (a hatalmas kéz-arc szörny) játszik majd VR-ban, míg az aprócska ellenfelét hagyományos PC-n irányítja a másik játékos. Izgalmas koncepció, ráadásul még idén piacra kerül!

Park Beyond - Beyond Extreme DLC

Szeptember 29-én hatalmasat frissül a Park Beyond! A tesztünkben megnevezett hibákat szinte egytől-egyig kikupálják, a parkjaink (vagy azok kijelölt szekciói) megoszthatók lesznek a barátainkkal, ráadásul érkezik a Beyond Extreme DLC is, ami újabb hajmeresztő attrakciókkal bővíti a parképítő így is tekintélyes kínálatát.

Tiny Glade

A Tiny Glade-et megláttuk, majd egyből bele is szerettünk. Grandiózus városépítés helyett ezúttal elég lesz egy aprócska kastélyról gondoskodnunk, az intuitív építési technikának, a gyönyörű látványnak és a páratlan hangulatnak köszönhetően pedig már most sikert merünk szavazni neki - annak ellenére, hogy a játék csak valamikor jövőre érkezik PC-re.

Pacific Drive

Az Ironwood stúdió sajnos épp a napokban jelentette be, hogy kénytelen jövőre csúsztatni a rendhagyó túlélőjátékát, cserébe viszont most hoztak egy szemkápráztatóan hidegrázós sztorielőzetest a Gamescomra. Habár a horrorkaland javát a volán mögül élhetjük át, egy pillanatig sem érezhetjük majd magunkat biztonságban. A PC-re és PlayStation 5-re készülő játék legkésőbb jövő tavasszal piacra kerül.


Warhaven

A nyitóceremónián is láttuk már, de a Future Games Show adásán is érkezett egy kedvcsináló a Warhavenhez. A Nexon 16 vs 16-os felállású középkori akciójátéka a For Honorra emlékeztet bennünket, ez pedig egyáltalán nem rossz ajánlólevél - reméljük, hogy nem fogunk benne csalódni a szeptember 21-én esedékes PC-s premierkor.

Abiotic Factor 

Ez a multiplayer túlélő-horror videójáték is tegnap, a Future Games Show műsorán mutatta meg magát egy gameplay előzetesen. Az elszabadult kísérleteik elől menekülő tudósok valamikor 2024-ben érkeznek meg PC-re. 

Phantom Spark

Ha egy őrületesen vibráló színekben pompázó versenyzős videójátékra vágysz, akkor ne is keress tovább! A jövőben játszódó fantasy futam, a Phantom Spark a Future Games Show műsorán mutatta meg magát először. Hamarosan megjelenik PC-re és Nintendo Switch konzolokra. 

Europa

Ez a nyugodt hangulatú, édes kis állatokkal teletűzdelt indie videójáték is kapott egy gyönyörű előzetest a showcase alkalmával. A mesébe illő csillagközi paradicsomban játszódó cím demóját már most is kipróbálhatod Steamen, de érdemes megvárni a 2024-es megjelenést! 

Wild Country 

A Wild Country egy aranyos környezetbe beillesztett kártyajáték, amit ötvöztek egy városépítő szimulátorral. A PC-re és Nintendo Switch konzolokra érkező videójáték egy cuki, pörgős gameplay előzetessel jelentkezett a Future Games Show-n. 

Symphonia

A Sunny Peak puzzle platformjátéka, a Symphonia is a műsor során mutatkozott meg először a nagyközönség előtt: egy aranyos, egyszerű ugrabugrálós videójáték érkezik hamarosan, zenei környezetbe ágyazva. Ha te is érzed a bugit, akkor ne maradj le róla! 

Dome-King Cabbage

A hamarosan Nintendo Switch konzolokra és PC-re is megjelenő videójáték eredetileg egy visual novel formájában indult el meghódítani a világot: végül is sikerült neki! A Future Games Show adásán az érdeklődők megnézhették a cím leleplező trailerét. Ha nem érdekel a szörny-gyűjtögetős játék, akkor is érdemes belenézni a különleges hangulatú, realisztikus előzetesbe. 

Ad Infinitum

Az első világháború idején játszódó Ad Infinitum is beugrott a mélyvízbe egy cinematic trailerrel: az ígéretesnek tűnő pszichológiai-horror videójáték 2023. szeptember 14-én érkezik majd meg PC-re és konzolokra is! Ha te is vágysz egy kis borzongásra, akkor kattints és merülj el a vérfagyasztó előzetes hangulatában.  

Deathground 

A Jaw Drop Games egy véres, őshüllőkkel elárasztott gameplay előzetessel rázta fel a hangulatot a trailer-áradat közben a Future Games Show-n. Vessetek egy pillantást a Deathground különleges atmoszférájú túlélő-horror játékra, amiben meg kell menekülnünk a dinoszauruszok vérszomjas hordája elől. Hamarosan érkezik PC-re. 

Tormented Souls 2

A túlélőhorror kedvelőinek ismerős lehet Caroline Walker neve, aki ezúttal visszatér egy újabb játék erejéig. Egy kórházzá átalakított kastélyban kutatja az eltűnt ikerpárokat... Remélve, hogy még életben vannak. 2024-ben debütál PC-n és konzolokon. 

Helskate

Egy profi gördeszkás egészen a pokolig gurul a Helskate trailerében azért, hogy ott szálljon szembe a démonok rémisztő hadával. Ha egy pörgős, akció roguelite játékkal szeretnél játszani, ami hordozza a régi internetes videójátékok hangulatát, akkor ne is keress tovább! 

Wayfinder

Az Ariship Syndicate a Gamescomra időzítette a massziv többjátékos mókára kihegyezett akció-RPG-jének launch trailerét. Itt az idő, hogy helyreállitsuk Evenor szétzúzott világát a barátaikkal közösen, mivel a Wayfinder már elérhető PC-re és PlayStationre.

Hexxen: Hunters

Egy taktikai akció-RPG-ről van szó, amely a kegyetlen 18. században játszódik, ahol különféle rémségek leselkednek a sötétben. Boszorkányvadászokat irányítva, némi mágiával felvértezve magunkat eshetünk nekik a bestiáknak a körökre osztott harcok során. A játék valamikor 2024 folyamán érkezik PC-re,

Astronimo

A Coatsink csapatának puzzle-platformerében cuki kozmikus építményeket emelhetünk fel a barátainkkal közösen. Első ránézésre valami gyerekes cuccnak tűnik, ám hamar kiderül, hogy igenis nem kevés mélységgel áldották meg az Astronimót, amely szeptember 27-én érkezik a Steam Early Access kínálatába.

Scorn

A Future Games Shown derült ki, hogy az Ebb Software biohorrorja 2023. október 3-án érkezik PlayStation 5-re. A rémálom tehát már a Sony masináján is elérhető lesz, csak birjuk gyomorral és türelemmel.

Ravenswatch

A Passtech Games elárulta, hogy mi várható a roguelite akció-szerepjátékok közelgő frissítésében. Az egyelőre korai hozzáférésben leledző anyag Shores of Storm Island frissitése szeptemberben élesedik. Csekkold az előzetest hozzá!

Warframe

A Digital Extremes multis lövöldéjéről csak nem akarnak leszokni a rajongók, a Future Games Show alatt derült ki, mi vár a Warframe-re a jövőben. További infók várhatók a játékról az augusztus 26-án induló TennoCon 2023-on!

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...