Törlődhetnek a Baldur's Gate 3 mentések Xboxon

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 12.
  • Hír
Link másolása
A játék összeomlásakor tapasztalható hibára a Larian már javában tolja ki a kisebb-nagyobb javításokat, viszont mindenek előtt arra kérik a konzoltulajokat, hogy frissítsék az Xboxukat is.

Hosszú várakozás után december 8-án virradóra megjelent Xboxra is a Larian RPG-je, a The Game Awardson taroló Baldur's Gate 3, azonban úgy fest, nem volt sima az indulás. A fejlesztők számos patch-et adtak ki ez alatt a pár nap alatt, ugyanis visszatérő probléma, hogy a játék összeomlik.

Ez önmagában is igen zavaró, de sajnos ezzel párhuzamosan több játékos mentései is elvesztek. Legtöbbjüknél csak pár óra előrehaladás ment a kukába, de a fejlesztők X-posztjára érkező kommentek alapján van, akinek a teljes végigjátszása ment a levesbe. A Larian arra kért minden játékost, telepítsék az Xbox legújabb frissítését is, mivel szükség van rá a javítások működéséhez.

A frissítések és javítások miatt egy időre a platformok közti multiplayer nem elérhető, illetve látszólag háttérbe szorult a macOS verzió ötös számú javítása is, viszont érthető, ha egy teljes platformot mételyező problémát vesz prioritásba a Larian. Bízzunk benne, hogy a technikai problémákat minél előbb elhárítják a fejlesztők!

4.
4.
Seraph
Ezért sem szabad semmit day1 venni.
3.
3.
Doomsayer
#2: Hát ha az összes mentés elröppen egy crash után, az ultra atom durva gáz és az a legalja mindennek egy ilyen játéknál. Remélem, hogy nem erről van szó. :S
2.
2.
delphijos
#1: Persze ebből nem derül ki pontosan, de lehet hogy a mentések sérültek, és akkor mind. Ebből "We're aware of the issue of saves disappearing after a crash" még az is lehet hogy az összes mentést érinti.
1.
1.
Doomsayer
Na itt megint nem akarok okoskodni, de hadd kérdezzem már meg itt a népet: manapság divat egyetlen egy autosave-el menni?

Csak mert az Alan Wake 2 első napi tesztjeinél is több review-er említette, hogy megjelenésre már ugyan patch-elve lett, de a megjelenés előtti verzióban egy, a játék vége előtt pár órával előfordulni képes gamebreaking bug miatt nem lehetett tovább menni és elveszett az egész futás többeknek. Az ilyen az mindig gáz, de az Alan Wake 2-ben is lehet manuálisan menteni 3 állást is... Tehát ezek szerint a tesztelők csak az autosave slotra támaszkodtak?

Csak mert nem tudom, de nekem a BG3-ban (mondjuk PC-n), van vagy 70 darab mentésem szerte széjjel, meg szana. Persze lehet, hogy konzolon nem lehet ennyit menteni, csak mondjuk 20-at, vagy valami... Meg persze lehet, hogy én gondolkodom most rosszul, de ha mentés közben elszáll a játék és emiatt elveszik a mentés file az rohadtul kellemetlen és sürgősen javításra szoruló dolog és jogos a panasz... de a másik 19 mentési slot, amit mondjuk óránként elment az ember, azért az megmarad.

Vagy csak én vagyok egyedül ilyen mentegetős karakter és a többiek csak egy file-al futnak? Tehát én most nem a kárvallottakat hibáztatom, csak nálam szinte elképzelhetetlen az ilyen. Eleve, ha autosave után akarok kilépni valamiből és látom, hogy mentett én akkor is mindig csinálok egy manuális mentést, de úgy, hogy mindig a következő slotra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...