Alapos bemutatót kaptak a Final Fantasy XIV: Dawntrail újdonságai

  • Írta: szlav
  • 2024. január 7.
  • Letöltés
Link másolása
A Square Enix megállíthatatlan MMORPG-je idén nyáron kapja meg a következő nagy expanzióját. Rengeteg friss tartalommal, köztük egy vadonatúj kaszttal vár majd bennünket a Dawntrail.

Napra pontos dátumunk még nincs, a tervek szerint azonban idén nyáron nyílik új fejezet a Final Fantasy XIV történelemkönyvében. Ezt a 7.0-ás rendszámú nagy tartalmi frissítéscsomag, a Dawntrail jelöli majd, ráadásul ha minden jól megy, akkor az expanzió már nemcsak PC-re és PlayStation-konzolokra, de Xbox Series X/S-re is megjelenik, természetesen minden korábbi tartalommal egyetemben.

No, de mit is tartogat majd a Dawntrail? Természetesen vadiúj tájakat, új történeteket és küldetéseket, friss raideket, emelkedő szintsapkát, illetve egy új szakmát is (ugyebár ez az FFXIV-ben a hagyományos értelemben vett kasztok megfelelője. Ez utóbbi nem más, mint a Pictomancer, melyről számos új infó és némi videóanyag is kikerült a tegnapi Final Fantasy XIV Fan Fest alkalmával. Előtte azonban csekkoljuk le a kiegészítő legújabb előzetesét!

Ahogy azt már a neve is sugallja, a Pictomancer a festőművészet erejével száll majd szembe a rosszakaróival. A kard vagy varázspálca helyett inkább ecsetet és palettát ragadó szakma tagjai távoli, mágikus DPS karakterként segítik majd győzelemre a szövetségeseiket, a varázslataik pedig... nos, nem mindennapiak. Ebből is kaptunk egy kis ízelítőt:

A fentiek mellett érdemes még kiemelni a női (vagy nőstény) Hrothgarok érkezését is. A macskaszerű faj eddig csak maszkulin opciókkal volt elérhető a játékosok számára, a Dawntrail megjelenésével azonban megérkeznek a cicalányok is. Jaj nekünk!

1.
1.
AbsurdShark
Kicsit sem sajnálom hogy otthagytam ezt a cringefestet. Már az utolsó kiegészítő hangulatát is elrontották űrnyulakkal, onnantól kezdve nem voltam rá kíváncsi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...