Nagy tervekkel készül az újévre a Forza Motorsport csapata

  • Írta: szlav
  • 2024. január 10.
  • Hír
Link másolása
A Turn 10 Studios legújabb blogposztjából kiderült, hogy a fejlesztők meghallották a játékosok visszajelzéseit. Markáns változtatásokra számíthatnak a versenyjáték rajongói 2024-ben.

A maga kategóriájában nagyszerű cím lett a Forza Motorsport, a keményvonalas pályaversenyekre fókuszáló játék néhány furcsa sajátossága és technikai hibája azonban megosztotta a játékosok egy részét. A Turn 10 Studios eddig is rendszeresen szállította az újabb autókat és pályákat - ezt pedig természetesen 2024-ben is folytatják majd -, emellett azonban átfogóbb revíziókat is kap majd a versenyjáték az idei év folyamán.

Ezekről az egyenesen a közösségnek címzett Community Update-ben számolt be a stúdió, tudomásul véve azokat a gyengeségeket, melyekre a játékosok az elmúlt hónapokban hívták fel a fejlesztők figyelmét. Olyan rendszerszintű átalakításokról esik szó, amelyek, revíziója hosszabb időt vesz majd igénybe, az azonban mindenképp biztató jel, hogy a fejlesztők tudomásul vették és a roadmapre helyezték a következő három témát:

Fejlődési rendszer

A 2023-as Forza Motorsport fejlődési rendszere, melyben minden egyes autó 50-es szintig fejleszthető, s ehhez kapcsolódnak a tuningalkatrészek is, megosztotta a közösséget. Sokan nagyon is kedvelik a folyamatos progresszió érzését, mások azonban nem tartják fairnek, hogy néha kőkemény órákat kell egy-egy autó kormánya mögött eltölteni, hogy kompetitív tuningot építhessenek bizonyos online versenylistákra. A Turn 10 idei célja az lesz, hogy megtalálják az arany középutat.

Versenybírói szabályozás

A Builder's Cup versenyein kevésbé okoz gondot, az online versenyeken azonban annál nagyobb problémát jelent az inkonzisztens, néha pedig szándékosan is kijátszható büntetésrendszer. A fejlesztők a közeljövőben együttműködnek majd a versenyzőközösség kompetitív játékosaival, hogy az ő versenyadataik és visszajelzéseik alapján finomítsák a Forza Race Regulations működését.

Mesterséges intelligencia

Habár magasabb nehézségen néha kifejezetten jó versenyeket játszhatunk a gépi ellenfelek ellen, néhány furcsaságot továbbra is vissza-visszatér. Az ideális ívet túlságosan mereven követő, gyakran túl keményen fékező és túl óvatosan kigyorsító mesterséges intelligencia remélhetőleg idővel a múlté lesz, hiszen ez a harmadik nagy kategória, amelyet jelenleg célzott kezelésbe vesz a Turn 10 csapata.

1.
1.
sanada
Például végre megcsinálják a PC performancet, hogy lehessen játszani vele?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...