Érkezik a hordozható Sega Mega Drive

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 14.
  • Hardver
Link másolása
A Hyperkin készíti majd el a Sega klasszikus otthoni konzoljának mobilisabb változatát, ami ráadásul az eredeti kazettákat fogja tudni használni. Az ár és a megjelenés egyelőre nem ismert.

Vitán felül áll, hogy az utóbbi egy-két évben újra fellángolt a kézikonzolok népszerűsége, elég csak a 2023-as évre tekintenünk. A nagy játékosokon kívül azonban rengeteg kisebb szereplő is van a porondon, javarészük viszont kifejezetten a retró játékosok igényeinek készül. Ilyen eszköz érkezéséről adott számot a The Verge is.

Bár a Mega 95 a Sega Genesis, vagy más néven Sega Mega Drive kézi megfelelője lesz, az eszközt valójában a Hyperkin készíti el a már létező, 2018-ban megjelent és 60 dollárba kerülő MegaRetroN HD konzoljuk alapján. Mindkét modell lényeges tulajdonsága, hogy teljes mértékben kompatibilis az eredeti Mega Drive kazettákkal. Hogy a Mega 95 képes lesz-e emulálni a játékokat másik adathordozóról, egyelőre nem tisztázott.

A képen még egy prototípus látható, a kereskedelmi forgalomba került eszköz megjelenése változhat.

Az 5"-es kijelzővel érkező kézikonzolról egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik és milyen árat kér majd érte a Hyperkin, viszont az már kiderült, hogy dokkoló is lesz a csomagban, így TV-re köthetjük a konzolt, további kontrollerek rákapcsolásával pedig igazi retró multis élményben lehet részünk. Ár kapcsán a Hyperkin Super NES nevű emulátorából lehet kiindulni, ami jelenleg 120 dollárba kerül, így arra számíthatunk, hogy a Mega 95 ára kedvezőbb lesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...