A Bethesda sorra ígéri a következő Starfield-patcheket

  • Írta: aronsz
  • 2024. január 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Starfield történetének legnagyobb frissítése után úgy tűnik, a Bethesda komolyan gondolta a játék további tökéletesítését. A fejlesztők Redditen reagálnak a játékosok kéréseire.

A Bethesda az év elején belengette, hogy 2024-ben folyamatosan érkeznek majd a tartalmak a Starfieldhez. Rögtön a játék legnagyobb frissítésével indították az évet, ami ugyan kis késéssel, de megjelent, igaz csak a Steam Beta programjában.

A konzolosoknak még várni kell a frissítésre, azonban a Bethesda már közben a következő bug fixeken dolgozik. A blogon közzétett patch note alján kitérnek rá, hogy szívesen várják a visszajelzéseket a játékosoktól arról, hogy milyen javítást várnának a jövőben.

A stúdió a Reddit-re is kirakta a teljes frissítést, alatta kommentben el is kezdtek érkezni a további javaslatok és úgy tűnik, hogy komolyan gondolták a közösségi visszajelzések figyelembe vételét, ugyanis elkezdtek reagálni a játékosok kéréseire.

Például egy felhasználó kiemelte, hogy továbbra sincs megoldás arra, hogy egy bug miatt egyesek elvesztették a felszereléseket. A Bethesda válaszából kiderült, hogy tudnak a hibáról és már azt is kiderítették, hogy bizonyos küldetések miatt akad össze a rendszer.

Több hibára jött pozitív visszajelzés, miszerint már dolgoznak rajta és a következő, vagy az az utáni frissítésben már lesz is megoldás a tervek szerint. Előfordult azonban olyan is, hogy több információt kértek a hibáról, illetve az is kiderült, hogy a modderek gyakran miért gyorsabbak.

Ez utóbbira a válasz egyszerű: a hivatalos megoldás hosszú tesztelési és verifikálási fázison megy keresztül, amire a moddereknek nem kell figyelni, ezért hamarabb közzé tehetik a megoldásokat. Pont ezért van egyébként az is, hogy egyszerre több fix jelenik meg és nem egyesével, random módon dobálják ki őket.

Úgy néz ki tehát, hogy a stúdió valóban követi a közösség kéréseit, érdemes figyelni a közösségi fórumokat azoknak, akik valamilyen konkrét frissítésre, megoldásra várnak.

25.
25.
zoli12i
#22: Végre valaki tiszta poharat öntött a pohárba.
De úgy sem fogja megérteni…
24.
24.
delphijos
#23: Erre is ugyanazt tudom monddani. Ha 'kapná" a Larian, attól jobb / rosszabb lenne a Starfield ?

Amúgy szerintem van különbség technikai és játákmechanikai gondokban. ( Egyik se jó persze ) Megmondom őszintén SZERINTEM a Startfield egész jó állapotban volt megjelenéskor, nekem egetverő gondom nem volt. Egy CP77 megy BG3 cserébe nagyon jó játékok, technikai problémákkal. Ugyanakkor ez irreleváns itt hogy más játék milyen.
23.
23.
Seraph
#22: Arra gondoltam hogy az Xbox port minőségére még a Bethesda is elismerően füttyenthetne, az ő játékaik se ilyen bugosak és fagynak ennyit mint ez, mégsincs érte mindenhol csesztetve az imádott Larian.
22.
22.
delphijos
#21: Azt sose értettem hogy az ha feltételezzük hogy valami nem jó , az miféle érvelés hogy előhozol egy MÁSIKAT hogy az se jó. Ez akkor feloldozza ? Akkor meg minek ilyennel érvelni ?

Amúgy a 10 milliós ELADÁS Steam-en nem tudom honnan jött, 3.5-3.7 között van valahol a valós. Ettől függetlenül, a "bukás" is hülyeség, MÁR behozta az árát, csak Steam-en 200M fölött. Viszont azt amit a Bethesda várt ( 1 milliárd , több éves ciklus ) szerintem se fogja hozni. A 10M eladás szerintem annak a keverése hogy - itt is volt cikk - mennyien játszottak vele ( próbálták ki )
21.
21.
Seraph
#19: "hamis ígéretek és az ótvar minőség"

Lásd még Baldurs gate 3 Xbox kiadás.
20.
20.
Extol
Én csak azt tudom, hogy akiket ismerek azok GamePass-al játszották. Egy ismerősöm megvette aztán eladta. Én meg rá sem szagoltam, miután megláttam az első képsorokat.
Amit látni, hogy Steam-en Skyrim felújított verzióját kb x2 annyian értékelték pozitívan, míg Starfield többnyire vegyes/negatív nem számolva a visszatérített kópiákkal.

Magyarán a játék semmit sem ér, és akik megvették azok hozzájárultak a játékipar lezüllesztéséhez.
19.
19.
Robilluma
Több oldal is lehozta a 2023-as Steam adatokat (legtöbb pénzt termelt játékok).
A Starfield 235 misit hozott dollárban. Oké, jó sokan 100 dodós early-t vettek, így számoljunk mondjuk 75 dolcsis átlaggal: Így cirka 3,1 millióan vették Steamen. Ez abszolút releváns infó sztem. Ha emellé boxon még elment fél millió, akkor valszeg sokat mondtam. GP és szarrágás rulez. Ki a fene venné meg, ha 'ingyé van'?
A 10 milliós adatod egy akkora baromság, hogy ihaj. Húzd ki a fejed a popódból.
Más kérdés persze a megtérülés. Biztos bevonzott előfizetőket. De szvsz negatív hatása is volt, a hamis ígéretek és az ótvar minőség övön aluli volt sokaknak.

Baldur's Gate 3 - 657 millió
Hogwarts Legacy - 341 millió
Starfield - 235 millió
Resident Evil 4 - 159 millió
Sons of the Forest - 116 millió
Armored Core VI: Fires of Rubicon - 87 millió
EA Sports FC 24 - 81 millió
Star Wars Jedi: Survivor - 68 millió
Lethal Company - 52 millió
Cities: Skylines II - 50 millió
18.
18.
crytek
#17: Nekem elég a tudat hogy a 10 millát verdesi lassan a steamspyon is és az csak a pc..Az hogy te nem hiszed el az nem az én bajom
17.
17.
zoli12i
#16: Tehát nem tudsz hivatalos eladási számot.
Nem mintha várnék.
16.
16.
crytek
#15: Steamspyon nincs olyan hogy kiprobált. Az a fiokokat nézi át kinek van meg a game.
Szóval itt max te nem vagy tisztában a dolgokkal aki valszeg még mindig a game pass játékosokat számolgatod :)
15.
15.
zoli12i
#9: Nem tudtam, hogy Phill Spencer pénzügyi asszisztense vagy, aki rálát a konkrét eladási számokra.
Az meg aranyos, hogy a kipróbált és az eladott közötti különbséget nem tudod értelmezni.
14.
14.
crytek
#13: Ezek is csak hasra ütött adatok

Nem mellesleg több 10 milliósról nem beszélt senki hanem szimplán 10 milla feletti számról ,tudod nem ugyanazt jelenti a kettő.
Bármennyire vergődtök ez egy sikeres game pénzügyileg és nem ér véget a világ még menni fog felfelé az eladás
13.
13.
lesik20
Aha köszi a hiteles infot.

Én addig posztolok még eggyet:

~1.54 M by PlayTracker
~1.74 M by Gamalytic
~3.96 M by VG Insights
~5.35 M by SteamSpy

Messze közel sincs a te TÖBB tizmilliós számodnál amit a fenekedből huzol elő. Megjegyzem, Steamen most 13 ezren játszanak vele.... Az Elden Ringel ami 2 éve jelent meg, csak most játszanak 80 ezren. A Forza 5-tel töb. Mondok jobbbat a Fallout 4-el többen játszak most Steamen (21 ezer) pedig az egy 9 éves játék. Szóval ja, rohadt nagy bukta volt a Starfield.
12.
12.
crytek
#11: Meg kell érteni hiteles nem lesz soha,mert MS cím. Ott a steamspy az sacc /kbnak jó..
Meg lehet nézni ha valaki benyög valami számot felmenni oda és összevetni sokszor elég jól tolja ráadásul ugy hogy ugye nem a létező összes steam felhasználód profilja publik szóval bőven alá is lőhet

A starfield eladása ma bőven 10 millió felett van és ebből 2-3 millió 100% hogy premium

11.
11.
crytek
#10: Meg kell érteni hiteles nem lesz soha.. ott a steam spy az sacc /kbnak jó..
Meg lehet nézni ha valaki benyög valami számot felmenni oda és összevetni sokszor elég jól tolja ráadásul ugy hogy ugye nem a létező összes steam felhasználó profilja publik, szóval bőven alá is lőhet

A starfield eladása ma bőven 10 millió felett van és ebből 2-3 millió 100% hogy premium

10.
10.
lesik20
#9 Kérlek posztolj már egy hiteles oldalt hiteles eladási számokkal
9.
9.
crytek
#7: Aki nem képes felfogni hogy sok milliót már eladtak belőle az itt te vagy :) Csodabogárkám.. Tudom fáj hogy egy szar sikeres de ez van nem mindig az van amit a kis világodba elképzeltél
8.
8.
lesik20
Jó lenne ha tudna posztolni egy eladási adatokat. A legtöbb oldal csak tippelni tud.

Videogamer szerint 2.5 millió "Eladot" példány lehetséges. Na már most ha csak mindegyikük a 100 dolláros drágábbik változatott tolta, akkor 250 milkás bevétel... Maga játék költségvetése meg 200 millió körül van (Ebbe meg még nincs benne a reklámozás). Szóval ja, a legjobb esetben nyert Microsoft Bethesda 50 millkát. A legrosszab esetben veszitett
7.
7.
zoli12i
#5: Úgysem képes felfogni. Csodabogár a gyerek.
6.
6.
crytek
#5: Tévedés ez eladás... és kb csak pc..xbox benne sincs.. Tudom megdöbbentő hogy a kedvenc direkt szarozott játékotok jól fogy de ez tény amit senki se fog elvenni tőlük

(És ebből rengeteg a premium eladás ami a drágábbik verzió ugye a megjelenés előtt már milliok tolták a játékot és ez még mindig steam nem a game passoshoz vett premium upgrade)
5.
5.
lesik20
#Az nem eladás hanem játékos. Mivel Gamepass-on, több mint a fele nem eladás.
4.
4.
crytek
#3: El bizony 10+ milla eladás csak ezt jelenti :)
3.
3.
Extol
Rúgkapálnak, de ezt már bebukták a játék elhasalt
2.
2.
Chdz
#1: Én is várok vele, a modok hagy forrjanak ki. Az FO4 Ulti+HD textúra+50 gigányi moddal 184 gigát zabál a gépen.
1.
1.
logic5
Én még azért várok vele egy kicsit. Ez gp-ből úgysem megy sehova.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...