Nevet változtat a Focus Entertainment

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 23.
  • Biznisz
Link másolása
A megszokott név cseréje mögött szervezeti átalakulás áll, azonban a jövőben is találkozni fogunk az ismerős névvel, csak kicsit más formában. Külön divíziót kapnak a belső fejlesztőstúdiók is.

A főleg AA-kategóriában aktív kiadó Focus Entertainment április 1-jén nevet változtat. A dolog hátterében a vezetőség átalakulása áll, a dolog közvetlenül összefügg Geoffroy Sardin vezérigazgató-helyettes kinevezésével. Az új név 2024. április 1-től a PulluP Entertainment lesz.

Viszont ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve ezzel a névvel fogunk majd találkozni, ugyanis a névváltozás szervezeti átalakulást is jelent. A PulluP Entertainment lesz az az ernyővállalat, ami a cég különböző ágazatait egybefoglalja majd. A kiadó munkát a jövőben a Focus Entertainment Publishing fogja ellátni, amelynek a neve ugyan zavarba ejtően megegyezik az eddigi cégnévvel, valójában egy kisebb entitásról beszélhetünk. Külön divízióba kerülnek majd a független és retró játékok kiadása, és szintén külön divíziót képeznek majd a fejlesztőstúdiók is (Deck13, Streumon, Twelve Tenths, Leikir Studio, Blackmill, Dovetail és Carpool Studio).

A fentieket egyelőre csak az igazgatótanács fogadta el, a befektetők és a részvényesek február 28-án még megvétózhatják a dolgot, azonban a vezetőség bizakodó, hogy az új név és az új struktúra implementálása sikeresen végbe megy majd áprilisban. Nem ez lenne az első névváltozás a cég életében, 1994 és 2021 között Focus Home Interactive néven voltak ismertek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...