A Microsoft állítólag bezárta a dobozos Xbox-játékokkal foglalkozó részlegét is

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 26.
  • Pletyka
Link másolása
Miután a Microsoft csaknem 1900 embert bocsát el, a legújabb hírek szerint a fizikai kiadásokkal foglalkozó részleg is lehúzta a rolót a vállalaton belül. A dobozos helyett mindinkább a digitális disztribúció felé billen a mérleg nyelve.

Még 2024 első hónapja sem ért véget, de már így is brutális, ami történt a játékiparral idén, hiszen több ezer ember veszítette el állást a különféle elbocsátások miatt. Tegnap számoltunk be arról, hogy a Microsoft jelentős mértékben növelte ezt a számot, amikor bejelentette, hogy 1900 állást szüntet meg a teljes játékrészlegében. Most úgy tűnik, a dobozos játékok forgalmazásán is mély sebet ejtettek.

Jez Corden, a Windows Central jól értesült újságírója szerint a redmondiak lehúzták a rolót az Xbox-játékok fizikai kiadásával foglalkozó részlegeinél is. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy a cég teljesen felhagy a dobozos játékok forgalmazásával, ehelyett kiszervezheti a terjesztést külsős cégek számára.

Azt érdemes kiemelni, hogy a Microsoft a digitális terjesztés élharcosa volt az elmúlt években, szemben a fizikai adathordozókkal. Az Xbox Series S például egy teljesen digitális letöltésekre koncentráló gép, és a belső dokumentumok szerint idén egy olyan középgenerációs Xbox Series X modell jön, ami szintén elhagyja a lemezmeghajtót.

Az sem lehet véletlen, hogy a májusban érkező exkluzív, a Senua’s Saga: Hellblade 2  is csak letölthető formában lesz elérhető. A Microsoft egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

8.
8.
Mckayals
Ps3-Xbox360 óta nem veszek fizikai játékot kizárólag Nintendora.
Azok még vállalható kinézetűek.
7.
7.
xanatos0911
#4: Hat en ezzel nagyon nem ertek egyet. Az egyetlen ami miatt nincs ertelme ma a fizikai kiadasnak az nem mas, mint az adott jatek allapota es az utana erkezo tomerdek patch. Bizonyos esetben elofordul, hogy tenyleg felkesz jatekot veszel meg, igy a lemez mar onmagaban nem er annyit, hiszen kellenek hozza a patchek, amit meg amugy is letoltesz… szoval akkor mar miert ne toltsd le az egeszet? A GOG csinalja egyedul jol, DRM mentes es az installert is le tudod tolteni magadnak mindig a legfrissebb verzioval, szoval ott meg ugymond birtoklod a jatekot. Minden mas esetben nem, mert egy online accounthoz van kotve es ha ahhoz elveszted a belepesi jogodat barmilyen okbol kifolyolag akkor ennyi volt a sok penz amit kidobtal az ablakon es akkor latod meg igazan, hogy amit vettel az sosem volt igazan a tied…

Egyebkent meg legutobb az Elden Ringet is ugy vettem, hogy jott hozza terkep meg csomo extra, szoval meg itt-ott letezik a dolog.
6.
6.
DragonBleacPiece
#4: ha másnak veszed szép ajándékként pl
5.
5.
crytek
#4: Ez a legnagyobb dolog ami mellette áll. Megveszed első nap a játékot 30k-ért letolod eladod 28-ért.. 2K-ért letoltál egy vadiúj címet és nem kellett várnod több évet értelmes akciókra..
+ aki lemezen veszi lehet nem egyszer akarja végigvinni
+ szimplán legyen meg nekem érzés
..stb biztos van más ok is ,de ne én találgassak akit nem is érdekel a dolog :)
4.
4.
Grabowsky30+
Azon kívül, hogy tovább lehet adni ha kijátszotta vagy megunta valaki, mi értelme van még a lemezes játékoknak? Én is szerettem amikor egy lemezes játék szép igényes dobozban esetleg kis térkép stb-vel jelent meg, de ilyeneket évek óta nem csinál senki, csak Collectorok ilyenek már. E felett sajnos vagy nem, de eljárt az idő!
3.
3.
zoli12i
#1: Mert eleve túl sokan dolgoztak ott. Minőségi játék meg alig volt.
2.
2.
crytek
#1: Minek vót ott annyi ember.Ebből majd tanulnak :)

1.
1.
Nothing
Azért vásárolták fel a fél világot, hogy aztán leépítsék?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...