Így nézett volna ki a törölt Call of Duty: Future Warfare

  • Írta: szlav
  • 2024. január 28.
  • Videó
Link másolása
A 2010-es évek elején az akkor még önálló stúdióként tevékenykedő Neversoft is saját Call of Duty-epizódot fejlesztett. A projekt vakvágányra futott, most azonban bő kétpercnyi játékmenetet láthatunk a futurisztikus FPS-ből.

2010 és 2011 környékén az Activision alaposan rákapcsolt a Call of Duty sorozatgyártására. A Modern Warfare és a Black Ops sorozatok sikerén felbuzdulva több hasonló alcím is tervben volt a kiadónál, melyek némelyikéből akár trilógia is kerekedhetett volna: a Future Warfare, Space Warfare, Secret Warfare, Advanced Warfare védjegyeit már le is foglalta a nagyipari játékgyár. Jól tudjuk persze, hogy az említett címek közül végül csak a 2014-es Advanced Warfare látott napvilágot, ám a futurisztikus, gyakran űrbéli elemek később a 2016-os Infinite Warfare-ben is alaposan visszaköszöntek.

A többi cím, kiváltképp a Future Warfare elkaszálása azonban nem merült a feledésbe nyomtalanul. Az Activision ebben az időben gőzerővel bővítette a Call of Duty-szériát fejlesztő stúdiók sorát, a Future Warfare fejlesztésével pedig a Tony Hawk-játékok és a Guitar Hero fejlesztőit, a Neversoftot bízták meg. Jól tudjuk, hogy ez a projekt zsákutcába futott, a Neversoftotot pedig beolvasztották az Infinity Ward gárdájába, a most kiszivárgott videónak hála azonban megtudhattuk, hogy egészen szépen haladt egy pontig a Future Warfare, avagy az NX1 fejlesztése.

Az X-en megtekinthető, bő kétperces gameplay videón jól látható, hogy a játék egyik missziója a Holdon játszódott volna, szkafanderes katonákkal. A szóbeszéd szerint a Neversoft legalább 2-3 kampányküldetést már elkészített a játékhoz, illetve eléggé jól haladtak a multiplayer fejlesztésével is. Az utóbbi számos közönségkedvenc pálya futurisztikus újrázását vonultatta volna fel. A következő térképek nevei merültek fel:

  • Legacy Afghan
  • Legacy Crash
  • Legacy Terminal
  • Bin Laden’s Compound
  • Gladiator Assault
  • Merc Mode Map
  • BENK


Ahogy említettük, a Future Warfare, vele együtt pedig a Neversoft önálló Call of Duty-fejlesztése is ment a levesbe, a játék nyomait azonban megtaláljuk a 2010-es évek második felében megjelent Call of Duty-játékokban. Ha pedig az NX1, avagy a Future Warfare napvilágot látott volna, az valószínűleg a Call of Duty: Ghosts-ot ütötte volna ki az idővonalról, hiszen a projekt törlését követően az Activision az Infinity Ward 2013-as alkotását helyezte előre.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...