Leépítések a 2K-nál

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 7.
  • Gyászhír
Link másolása
A Visual Concepts Austin azon dolgozói érintettek, akik a Lego 2K Drive és az NBA 2K játékokon dolgoztak. Pontos számokat egyelőre nem közöltek, az esetről két elbocsátott dolgozó számolt be.

Brad Bowling, a stúdió korábbi művészeti vezetője tette közzé a LinkedIn-en, hogy őt és “egy csoport tehetséges munkatársát” is elengedte a Visual Concepts Austin. Bowling a posztjában leírja, hogy a játékok vizuális fejlesztésével eltöltött 23 éve alatt nem találkozott ennyire komoly leépítési hullámmal.

A hírt az egyik szoftverfejlesztő, Sydney F is megerősítette, szintén LinkedIn-en, a posztot viszont azóta törölte. A Game Developer cikke szerint a fejlesztő arról írt, hogy különösen nehezen érintette a hír, mivel alig másfél évvel az esetet megelőzően is hasonló módon vesztette el az állását.

 Az akkor még HookBang néven futó stúdiót 2021 márciusában vásárolta meg a 2K, akkori hírek szerint az NBA 2K franchise építése miatt. Elmondásuk szerint “fejlesztők százaira” volt szükségük a kitűzött minőség elérése érdekében. A Visual Concepts Austin legutóbb tavaly szeptemberben engedett el munkatársakat, hasonló körülmények között.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...