Négy Xbox-exkluzív játék érkezik PlayStationre és Switchre

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 16.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft Gaming vezérigazgatója a tegnap esti hivatalos podcastben árulta el, hogy négy korábbi Xbox-exkluzív játék érkezik PlayStationre és Nintendo Switchre. A korábban pletykált Indiana Jones és a Starfield viszont nem fog.

Első körben négy korábbi Xbox-játék exkluzivitása ér véget hamarosan - a hírt a Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója erősítette meg a hivatalos Xbox podcastben. A döntés a vállalat növekedési stratégiájának része, bár Spencer nem árulta el, hogy mely játékokról van szó, hiszen nem akarja elvenni a stúdióktól az "egyéni bejelentések" örömét. Azt azonban elárulta, hogy a korábban pletykált Indiana Jones and the Great Circle és a Starfield biztosan nem jön PlayStation 5-re.

A részletek tehát nem ismertek, ám a The Verge munkatársa úgy tudja, hogy a Hi-Fi Rush, a Pentiment, a Sea of Thieves és Grounded lesz az első négy játék, amely multiplatform lesz. Spencer pontosan azt mondta róluk, hogy kettő közülük egyfajta közösségvezérelt játék, amely hosszú távon is jó befektetés számukra, a másik kettő egy kisebb, amit korábban sem úgy terveztek, hogy platform-exkluzív marad.

A Microsoft csak akkor hoz el Xbox-játékokat más konzolokra, ha azok "nem károsítják" az Xboxot, és a cég tovább növelheti üzletét, ha azzal a többi platform segíteni tudja. A céljuk az, hogy más konzolokon játszók figyelmét is felkeltsék az Xbox és frencsájzai iránt. Tehát "valójában nincs alapvető változás" abban, ahogyan a cég az exkluzivitásra gondol. Az Xbox és a PC marad a zászlóshajó, mint az egyedüli platformok, ahol a Game Pass szolgáltatást teljes egészében élvezhetjük. PlayStation és Nintendo kilőve!

Ami pedig a Starfieldet és az Indiana Jones-játékot illeti, Spencer nem zárta ki, hogy ezek bármely más platformra is átkerüljenek, de nem akar hamis elvárásokat kelteni, jelenleg a fenti négy játékra koncentrálnak és a tanulnak a tapasztalatokból.

16.
16.
crytek
#15: Senki se tudja így mi sem hogy a háttérben mikor volt már eltervezve ez a felvásárlás...A MSnak meg hiába van sok pénzze ha értlmes nagy címeket nem akar a szolgáltatásába vagy ha akar ia fillérekért lásd pl BG 3 esete...
A blizzardeg magába eleve nem lett volna ekkora kretén hogy égbérért game passozzon mikor szinte minden évben tarolnak bevételileg..
15.
15.
zoli12i
#14: Mert a 70 milliárd dolláros kiadás az fityfasz volt vagy mi?
A Blizzardotól meg eleve alig van pár cím.
14.
14.
crytek
#13: Ja mert eddig is mennyi blizzard cím volt mind game passba meg ps plus premiumba csak úgy röpködtek ....
Ezek oda nagyon drágák lettek volna eddig szerződésekk nélkül..
13.
13.
zoli12i
#10: Hogy bekerülnek a GP-be olyan játékok, amik amúgy felvásárlás nélkül is be tudtak volna kerülni xd
12.
12.
DragonBleacPiece
a sea of thieves és a grounded is az a két játék amit a 8 éves gyerekkel tolnom kell amíg nincs subnautica 2, szóval addig se fosniteozik a psen így én hálát adok amiért jönnek xD remélhetőleg nem ps plusosan kell majd fizetni hogy online menjen
11.
11.
crytek
#10: Az hogy minden is jön game passba nem elég?
Sok a régi cím azokat gondolom azerver fronton újra kell éleszteni ahogy korábban tették is pl pár coddal
Gondolom nem egyszerű csak úgy pikk pakk mindent is feltoni a szerverekre meg felhőbeeg stb.
Már az egy szem diablo 4 is jó mert gpu előfizetőként nem kellett 20kt vagy fene se tudja mennyit kiadni érte.
Sajnos várni kell de a türelem sok gp játékot teremt :)
10.
10.
Ca$Hman
Inkább azt mondaná meg, mi Xboxosok miért jártunk jól az Activision felvásárlással? Hogy a Bethesdával miért jártunk jól, az egyértelmű, rá kell nézni a GPUra, de az Activision esetén mivel vagyunk jelenleg előrébb mint a nem Xbox tulajok? Ezt meg tudja nekem mondani valaki?
9.
9.
hoaw
#1: Egy kicsit szánlak téged...
8.
8.
crytek
#7: Gamere nem költök ez tény minden másra igen ez is tény..

Jelenleg most se én vergődök hogy felesleges lesz a box, ami semmilyen tekintetben nem valós dolog.
7.
7.
zoli12i
#6: Miért forgatod magad már megint? Nálad már nem lehet követni a fonalat. Hisztizel itt állandóan az exkluzívitás miatt.

Te meg a pénz, uhh ezt inkább hagyjuk, bele sem menjünk.
6.
6.
crytek
#5: Nincs itt semmi ingerültség.. hülyeséget beszélsz mint mindig.

Mosolyogj nyugodtan sokunknak van pénze és lesz is mindig mind ps-re és mind xboxra sőt emellett pc-re is.. Mert ahogy a sony se hoz ki mindent pc-re úgy a ms-se fog mindent elhozni másra..
5.
5.
zoli12i
#4: Rég voltál ilyen ingerült Méhész :)
Tőled talán már csak az x-box fejes voltak ingerültebbek, majd összesz@rták magukat a podcastban, olyan jóízű beszélgetés volt.
Majd jót mosolygok rajtatok, hogy minden játékot le tudok egy platformon. Muhaha tippmix boi…
4.
4.
crytek
#3: Ilyenek mindig lesznek... azért mert a sokszáz gameből kiadnak 4-et már felesleges a box..Sőt már régóta felesleges a ps is mert onnan meg minden jön pc-re

Ez nem gyerekes dolog hanem buta mint a föld :)
3.
3.
Helium Prime
#1: Mehetsz a százas papírzsepiért mert a Sony is nagyobb mértékben kíván nyitni a multiplatform felé! :)
,,Égjen mindenki aki azzal játszik amivel én!''
Nem gyerekes a mai online világban ez már egy picit?
2.
2.
Sakee
1.
1.
zoli12i
Aztán jön szépen a többi is sorban. Innentől tényleg felesleges boxot venni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...