A szerverproblémák sem állják a Helldivers 2 útját

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 18.
  • Hír
Link másolása
Úgy fest, hogy a kiadó PlayStation erősen alálőtt a szerverinfrastruktúrával, azonban ez sem akadályozta meg a Helldivers 2-t, hogy olyan címeket utasítson maga mögé, mint a Baldur's Gate 3.

Nagyon nagyot megy az Arrowhead co-op PvE játéka, amelyben a Szuper Föld körüli bolygókat tisztíthatjuk meg óriási bogaraktól és gyilkos robotoktól, egyedül vagy csapatban, a demokrácia nevében. A humor, a kaotikus játékmenet és jól működő harcrendszer elegye vezethetett oda, hogy a játék szó szerint kinőtte a saját szervereit.

A legfrissebb számok szerint 333.827 játékos játszott PC-n a Helldivers 2-vel egyszerre, amit egyébként péntek este ért el a játék. A 24 órás csúcs tekintetében egyébként olyan játékokat utasított maga mögé, mint a Baldur's Gate 3, a GTA 5 vagy a sejtelmesen megjelölés mentes Call of Duty. A csúcson természetesen a Counter-Strike 2, a Dota 2, a Palworld, a PUBG és az Apex Legends áll.

Ez az eredmény különösen annak fényében dicséretes, hogy a Helldivers 2 játékélményét a megjelenés óta különböző szerverproblémák zavarják. A játék hivatalos X-oldala egy posztban köszönte meg a játékosok támogatását, amit annak ellenére élvez a stúdió, hogy a többszöri kapacitás növelés sem oldotta meg maradéktalanul a gondokat. Még csak 10 napja jelent meg a játék, így nem kizárt, hogy ez az egyidejű játékosszám csak még tovább fog felfelé kúszni, persze, csak ha a szerverek kapacitását sikerül megfelelő mértékben növelni.

6.
6.
sanada
#4: Eddig majd 15 órám van benne, az első 1-2 órában voltak kidobálások és crashek, utána viszont viszonylag stabilan tudtam játszani. Tegnap este nem engedett be 1 óráig, addig csináltam mást, majd megpróbáltam és beengedett, lenyomtam 2 raidet, boldog voltam.

Nem hiszem, hogy akkora gondok vannak, amiért le kéne venni Steamről. A crashre rákerestem, azt írták kapcsoljam ki a global illuminationt és kikapcsolva eddig stabil.
5.
5.
hedzsooo
#2: A jatek nem dobja ki az inaktiv jatekosokat, ha jol tudom. Szoval vannak akik el mennek munkaba/suliba/aludni stb., majd pl. 14 ora mulva ismet jatsznak, kozben pedig vegig be voltak jelentkezve a jatekba. Ezenfelul ha vki bent is van a jatekban a Steam szerint pl. nem tud csatlakozni mas jatekosokhoz, megint csak a szerverek hibaja miatt.... Az a 388k semmit nem jelez igazabol, max. 1 nagy lufit ami hamarosan durran is mar, ha a szerverekkel tovabbra is ennyit benaznak majd a fejlesztok+kiadoja a jateknak
4.
4.
hedzsooo
"A szerverproblémák sem állják a Helldivers 2 útját"

Ja, csak annak a par ezer jatekosnak, akik el is kezdtek riportolni mar a Steamnek hogy vegyek le a jatekot a digi polcrol, amig a szerviz amiert fizettek, tisztessegesen mukodni is fog.

A fenti cikk megteveszto cime ellenere en nem javasolnam most senkinek sem hogy koltson erre a jatekra 1 petakot is, jelenleg ugyanis egyre tobb jatekos szamara teljesen jatszhatatlan, meg a jatek legeleje sem toltodik be nekik, az egyre durvabb szerver gondok miatt. Persze lehet 1 honap mulva mar teljesen mas lesz a helyzet, vagy akar valamivel hamarabb is de most sajnos elegge gazos
3.
3.
Zuzmo
#1: Az első rész megjelent Playstation 3-ra, Playstation 4-re, PS Vitára is, csak utána jött PC-re. Szóval annál nem a Steam volt az elsődleges platform. A második rész meg egyszerre jött PS és PC-re.
De tény hogy meglepő ez a nagy siker.
Érdekes, hogy minden hónapra jut egy hasonlóan nagy hájppal övezett, előtte alig vagy egyáltalán nem várt cím:
Lethal Company, The Finals, Enshrouded, Palworld, Helldivers 2 stb.
2.
2.
sanada
Most épp próbálok bejutni, steamen 388k playert jelez, elképesztő, ahogyan a játék is. Nem számítottam rá, de imádom.
1.
1.
mdr88
Érthető, hogy erre valahogy nem számítottak... az előző rész legtöbb egy időben játszó játékosa masszív 6700 fő volt. Tegnap a fenti (333.827) számnál hasaltak le a szerverek... de legalább folyamatosan kommunikálnak és tesznek azért, hogy mindenki bejuthasson idővel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...