Meghackelték a PlayStation Portalt

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 20.
  • Hír
Link másolása
Sikeresen telepítették a Sony új masinájára a PPSSPP emulátort, így lényegében megszületett az a kézi konzol, amire a rajongók már évek óta áhítoznak.

A hivatalos bejelenést előtt is már rebesgették, hogy érkezik egy új kézi konzol a Sony-tól, viszont amikor leleplezték a PlayStation Portalt, akkor valószínűleg sokan felvonták a szemöldöküket a 200 dolláros Remote Player láttán. Bár a Portal számos előnnyel rendelkezik a legtöbb megoldással szemben, sajnos ez nem változtat a tényen, hogy igazából egy luxus kiegészítőről van szó, semmint tényleges kézi konzolról.

Andy Nguyen úgy látszik azok közé tartozik, akik inkább egy PS Vita 2-nek jobban örültek volna, így egy hónapnyi munka után tegnap este X-en bejelentette, hogy sikeresen telepítette a PlayStation Portalra a PPSSPP emulátort. A nagyjából 6 GB-nyi tárhely nem valami sok, viszont a posztba csatolt kép alapján képes volt játszani rajta a GTA Liberty City Stories-t.

Hogy a hackelés mennyire kivitelezhető a hétköznapi halandók számára, illetve milyen teljesítményre képes maga a Portal, egyelőre nem ismert, viszont a posztjára kapott nagy fokú érdeklődés miatt Nguyen leszögezte, hogy egyelőre nem tervezik publikussá tenni az "okosítást", és még igen sok munka van hátra. Valószínűleg nem a Portal lesz a tökéletes emulátor kézi konzol, lévén már lényegesen erősebb eszközök kaphatók, alacsonyabb áron, viszont a kísérlet jól mutatja, hogy mekkora érdeklődés lenne teljes értékű kézi PlayStation konzolra, ami, ha minden igaz, egyébként már készülőben van a Sony boszorkánykonyhájában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...