PC támogatást kaphat a PS VR2

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 22.
  • Hardver
Link másolása
A Sony már teszteli a hardvert, hogy a PlayStation 5 mellett a PC-n elérhető VR-játékokkal is működjön, a tervek szerint még az idén élesbe állhat a funkció.

Egy posztban foglalta össze a Sony, hogy mely VR-játékok érkeznek majd a legújabb headsetjükre, és a lista igen csak jól fest: a The Wizards – Dark Times: Brotherhood és az Arizona Sunshine 2 ingyenes frissítése már a mai naptól elérhető, a Little Cities: Bigger! március 12-én, a Wanderer: The Fragments of Fate június 27-én, a Zombie Army VR és a Soul Covenant pedig valamikor az idén fog megérkezni.

De igazából nem is a hamarosan érkező játékok listája az, ami érdekes a posztban, hanem az a rövidke bekezdés, ami a PS VR2 jövőjét illeti: "Továbbá örömünkre szolgál megosztani veletek, hogy jelenleg is teszteljük azt a lehetőséget, hogy PS VR2-t használó játékosok a PlayStation 5 mellett a PC-n elérhető játékokat is élvezhessék, ezzel még szélesebb játékpalettához férjenek hozzá. Terveink szerint 2024-ben elérhetővé tudjuk tenni ezt a funkciók, kövessetek minket a részletekért!"

A PS VR2 eladási számai messze nem olyan fényesek, mint amilyenre számítottak a Sony-nál, a cég pedig elég híres arról, hogy túl hamar szünteti meg az egyes hardverek technikai támogatását. A jelek szerint ezen a trenden igyekeznek változtatni, hisz nem csak további funkció érkezik így a headsethez, de valós opcióvá válhat a PC-s tábor számára. Ha ezt valóban meglépi a Sony, akkor az azért is lenne igen komoly eredmény, mert az első multiplatform VR szemüveget tisztelhetnénk a PS VR2 személyében. Persze, a részletek ismerete nélkül elég nehéz megmondani, hogy pontosan melyik PC-s VR-játékokkal lenne kompatibilis az eszköz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...