Több, mint 10 millió játékosa van a Baldur’s Gate III-nak

  • Írta: aronsz
  • 2024. február 27.
  • Hír
Link másolása
Pontos számot nem tudunk és ez is csak mellék információként derült ki Michael Douse X-posztjából, amiben a toxikus viselkedés beszüntetését kérte a rajongóktól.

Michael Douse a kiadásért felelős vezető X-en tett közzé egy több posztból álló threadet, amiben elsősorban türelmet és a toxikus viselkedés beszüntetését kéri a közösségtől, azonban mintegy mellék információként a játékosszám is kiderült.

“Hamarosan mélyebben is bemutatjuk, hogy miként fog kinézni a mod támogatás. Már a játék megjelenése óta dolgozunk rajta. Mint mindig, most is meg fogjuk beszélni a közösséggel. A fejlesztőkkel szembeni toxikus viselkedés, valamint a fenyegetések csak rosszat tesznek a párbeszédnek. Kérlek ezt hagyjátok abba” – írja Douse a posztban.

A problémák megértése miatt a poszt alatt Douse jelezte, hogy a játék nagyjából 2 millió felhasználóról ugrott “jóval 10 millió fölé”, nagyon gyorsan. Egy ekkora közösségnél pedig a kommunikáció már jóval lassabb és nehezebb. Kiemeli, hogy az emberek 99.9%-a nem toxikus, de “minden közösségben van pár záptojás”.

A játékosok száma bár itt csak illusztrációként szerepel, mindenképpen érdemes külön kiemelni. Az egyértelmű volt, hogy a Baldur’s Gate III nagy sikernek örvend a felhasználók körében, pontos adatokat azonban nem tudtunk, és igazából még most sem tudunk, az viszont kiderült, hogy mát minden bizonnyal túl vannak a 10 millió példányon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...