Az új Twisted Metalt is elkaszálta a Sony

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 27.
  • Gyászhír
Link másolása
A mai napon bejelentette elbocsájtási hullám több futó projektet is érint, többek között a Firesprite fejlesztésében készülő live-service címet is, ami így már nem készül el.

A PlayStation 3-as Twisted Metal óta nem érkezett új rész az autós őrületből, így érthető, hogy akinek kedves emlékei vannak a gyilkosok autós gladiátor harcáról, annak még egy live-service játék is érdekes lehet, és ha az Arrowhead alkotásának sikeréből indulunk ki, akkor nem is annyira ördögtől való ötlet egy ilyen rendszerű játékot elképzelni.

Persze, megvalósítás és megvalósítás között óriási különbségek lehetnek, viszont ehhez látnunk kell a kész terméket. Nos, erre már nem lesz alkalmunk, mivel a ma bejelentett, igen csak komoly leépítések a készülőben lévő Twisted Metal-játék fejlesztőit, a Firesprite-ot is érintik. Nemcsak azért, mert embereket küldenek el a stúdiótól, hanem azért is, mert a Sony többet között ennek a játéknak a fejlesztését is elkaszálta.

Az előzetes tervek szerint akár 12 live-service játékot is elindítottak volna 2025-ig, azonban ebből többet már korábban elkaszáltak, például a The Last of Us multiplayer változatát. Most úgy fest, hogy a Twisted Metal is erre a sorsra jut, ami bár érthető üzleti szempontból (hisz túl sok live-service játékkal saját maguknak tennének keresztbe), fejlesztői oldalról viszont rendkívül lehangoló, hisz akár több évnyi munka is ment így a süllyesztőbe.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...