Ingyenes battle royale-lal vértezik fel a következő Battlefieldet?

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 28.
  • Pletyka
Link másolása
A legújabb szóbeszédek szerint már készül egy free-to-play Battlefield is, amit battle royale-ra hegyeznek ki, hasonlóan a Call of Duty: Warzone-hoz. A riválisának stratégiáját fogja követni az EA azaz a fő rész mellett kapunk egy ingyenes mókát is.

Kemény éveken van túl a Battlefield-frencsájz, mivel a Battlefield 2042 enyhén szólva sem felelt meg a rajongók elvárásainak, és csak az utóbbi hónapokban kezdett magára találni. Ennek köszönhetően a sorozat jelentős átalakuláson megy keresztül.

A széria élén Vince Zampella (Respawn Entertainment) és Christian Grass áll a Ripple Effect (korábbi DICE LA) színeiben, míg a frencsájz új vezérigazgatója Byron Beede lett. A seattle-i Ridgeline Games-t eddig Marcus Lehto vezette, de az úriember azóta saját elhatározásából távozott.

Jelenleg több Battlefield-projekt van készülőben, amelyek mindegyike beépül "egy új Battlefield-univerzumba". A következő fő rész csak 2025-ben érkezik, azon belül is október folyamán - bár erről nincsen hivatalos állásfoglalás még. Az Insider Gaming úgy tudja, hogy az új játék visszatér a gyökerekhez, azaz a 64 fős küzdelmekben és a négy karakterosztályos rendszerhez, illetve a rombolhatósági rendszereket is realisztikusabbá teszik. A történet a modern időkben játszódik, azaz valamikor 2025 és 2030 között, így a bemutatott technológiai is ezt követi.

A Ripple Effect stúdió azonban a frencsájz "új élményén" dolgok, ami egy battle royale címet takar, és ingyenesen játszható lesz. Azaz követik a Call of Duty: Warzone-hoz hasonló stratégiát, azaz egy külön is játszható free-to-play élményt is hozzáadnak a prémium kiadáshoz. A játék állítólag Byron Beede ötlete volt, aki korábban a Call of Duty élő szolgáltatását vezette.

A mellékág jelenleg két különböző játékmóddal rendelkezi, beleérve a klasszikus battle royale-t és egy Gauntlet nevű mókát, amelyben több kisebb csapat objektíva-alapú célokat teljesít majd. Minden küldetés után a legkevesebb pontszámot elért csapat távozik.

Korábban is voltak próbálkozások a népszerű játékmód meghonosításával a sorozaton belül, ám a Battlefield V Firestormja és Battlefield 2042 Hazard Zone-ja kihagyott ziccernek számított, pont azért, mert nem voltak ingyenesen játszhatóak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...