Megtalálták a TimeSplitters 4 játszható változatát egy fejlesztői PlayStation 3-on

  • Írta: osan
  • 2024. március 2.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy reddit felhasználó tette közzé, hogy egy, az eBay-en megtalálható fejlesztői PlayStation 3 listázásból kiderült, hogy a konzolon rajta van a TimeSplitters 4 játszható alfaverziója. Azóta a felhasználó már megvette a konzolt és várja csomagját.

A TimeSplitter-sorozat hatalmas múltat tudhat maga mögött, az eredeti játék még 2000-ben jelent meg a Free Radical Design gondozásában PlayStation 2-re, GameCube-ra és Xbox-ra. Azóta ugyan csak két játék érkezett a szériához, egy számozott epizód és a Future Perfect alcímmel rendelkező rész, viszont a videójátékok történelmében így is méltó helyet szerzett magának a játéksorozat és ennek megfelelően rengeteg rajongója is van.

Még 2007 júniusában röppent fel a pletyka, miszerint fejlesztés alatt áll a TimeSplitters 4 mégpedig kizárólag PlayStation 3 konzolokra. Ezt később meg is erősítették, viszont 2009-ben a Free Radical Design stúdiót felvásárolta a Crytek és ezzel megállt a projekt. Később kiderült, hogy még a felvásárlás előtt több kiadó is visszadobta a projektet, leginkább a stúdió rosszul fogadott játéka, a Haze megítélése miatt.

A Cryteknél nem foglalkoztak a TimeSplitters 4-gyel – derül ki a VideoGamer.com 2012-es cikkéből -, arra hivatkozva, hogy nem biztos a rajongóibázis és nem akarnak kockáztatni. 2013-ban csak újra megerősítette a TechRadar írása, hogy nem fog elkészülni a TimeSplitters 4 – akkor már arra kérdeztek rá, hogy a 8. generációra, vagyis PlayStation 4-re és Xbox One-ra érkezhet-e a játék -, hiszen marketing szempontjából nincs benne semmi eladható.

Tavaly pedig kiderült, hogy az Embracer csoportnál újraalakult Free Radical Design lehúzza a rolót, ezzel pedig magukkal vitték a TimeSplitters Revivalt is, ami ugyan nem a negyedik rész lett volna, de akkor is egy mentőöv a rajongóknak, hogy valamikor azért a jövőben lehet számítani a népszerű sorozat visszatérésére. Akkor koncepciós rajzok, képek is napvilágot láttak.

Most egy Reddit-felhasználó, Flimsy-Zebra3775 osztotta meg, hogy egy eBay listázáson talált fejlesztői PlayStation 3 konzolon ott van a TimeSplitters 4 játszható verziója. Az eladótól kapott képek alapján sikeresen megbizonyosodott róla, hogy nem csalásról van szó, így egyből meg is vette a konzolt és a rajta fellelhető alfaverziót 525 fontért.

Több Reddit-felhasználó is kérlelte Zebrát, hogy amint megérkezik a csomag, ő egyből töltse fel a fájlokat az archive.org oldalra, mely azt a célt szolgálja, hogy videójátékos relikviákat őrizzen meg az utókornak. Zebrát nem kellett sokat kérlelni és szinte azonnal jelezte, hogy egy másik, kifejezetten erre a témára specializálódott subredditen már útba igazították és megmutatták neki pontról pontra, hogyan is lehet teljes biztonsággal megőrizni a fájlokat. Azóta képeket is kaptunk a játszható verzióból és Zebra ígérete szerint, amint megkapja a csomagot egy videót is fel fog tölteni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...