Ne féljünk, nincs veszélyben a Star Wars Jedi harmadik része

  • Írta: szlav
  • 2024. március 2.
  • Hír
Link másolása
Az elbocsájtási hullám elérte az Electronic Arts stúdióit is, ennek pedig számos készülőben lévő projekt látta a kárát. Jó hír viszont, hogy a Star Wars Jedi-trilógia zárófejezete továbbra is készül, ahogy a szuperhősös Marvel-játékok is.

A hét egyik legszomorúbb híreként ért bennünket, hogy a játékipart érintő sorozatos leépítések nem kímélték az Electronic Arts fejlesztőcsapatait sem. Az első beszámolók szerint közel 670 embert hagy munka nélkül a kiadó, a Ridgeline Games teljesen bezár, a Respawn Entertainmentnél készülő Mandalorian-játék pedig egyszerűen kaszát kapott. Jogosan merül fel ilyenkor a kérdés: mi a helyzet a Respawn (és a többi EA-stúdió) készülőfélben levő projektjeivel?

Ennek járt utána az IGN, és habár a riportból az derül ki, hogy ezzel még nem feltétlenül ért véget az EA munkaállományának az átalakítása, a kiadó ragaszkodik számos olyan sikervárományos projekthez, melyek létezéséről már mi is tudunk egy ideje. Ilyen például a Star Wars Jedi: Fallen Order és a Star Wars Jedi: Survivor folytatása, vagyis Cal Kestis történetének harmadik fejezete. Az egyelőre hivatalosan még nem bemutatott, így egyelőre cím nélkül ismert játék elkaszálásától tehát szerencsére nem kell tartanunk, sőt a Mandalorian-játék törlésével könnyen elképzelhető, hogy több figyelmet és erőforrást kaphat a Star Wars-trilógia befejező epizódja.

A beszámolóból szintén kiderül, hogy javában készül az új Battlefield is (igaz, immáron a Ridgeline támogatása nélkül), illetve a Marvel Studios licenceivel dolgozó projektek is zavartalanul folytatódnak. Jelenleg két ilyen játék létezéséről hallhattunk: az egyik cím Black Panther, a másik pedig Iron Man főszereplésével érkezik a következő néhány évben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...