HWSW: GTA-t futtat az igazi gaming router

  • Írta: szlav
  • 2024. március 4.
  • Hardver
Link másolása
Az otthoni routerek és a gaming metszete általában annyi, hogy vannak bizonyos hardverek, amelyek - papíron legalábbis - az online játékok igényeihez lettek optimalizálva, a KittenLabs projektje azonban jóval túlmutat ezen - írja a HWSW.

A gaming router egy rendkívül megosztó hálózati eszköz legalábbis abban az értelemben, hogy egyesek szerint az egész koncepció úgy ahogy van, parasztvakítás, míg játékosok egy csoportja esküszik rá, hogy a sikerük a hálózati háttér ezen, ügyféloldali komponensén áll vagy bukik.

KittenLabs számára a gaming router viszont teljesen mást jelent, a csapat ugyanis megépítette az első olyan routert, mely képes - némi szoftveres és hardveres tuning révén - a GTA Vice City futtatására.

Persze a játék nem mai darab (konkrétan 22 éves), de a setup-hoz használt TP-Link TL-WDR4900 sem ma sugározta ez első biteket az éterbe (egy 2013-as modellről van szó). A router hardvere egyébként azért különlegesen alkalmas erre a célra, mivel a PowerPC-alapú processzora képes a 36 bites címzésre és remekül elboldogul a PCIe-n csatlakoztatott különféle eszközökkel.

Természetesen egy jó adag trükközés nélkül nem kelhetett volna életre a gaming routerek leggamingabbje - további részletek a HWSW-n.

2.
2.
GAMEROD
Csak megnézték elfut e azon a processzoron. Nem nagy kunszt, minden más meg kívülről van rákötve.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...