Dune: Awakening - friss trailer és fejlesztői napló érkezett

  • Írta: szlav
  • 2024. március 5.
  • Videó
Link másolása
Nagyon meggyőzően fest a Funcom műhelyében készülő Dune: Awakening. A nagy költségvetésű túlélő MMO Arrakis homokdűnéi közt kelti életre Denis Villeneuve filmjeinek a hangulatát, nem kevés sikerrel.

A Funcom a Conan Exiles után egy újabb neves IP-ből farag túlélőjátékot, a Dune: Part Two hatalmas nyitóhétvégéje után pedig nem is választhattak volna jobb időpontot arra, hogy részletesebben is bemutassák a Dune: Awakening névre keresztelt új projektjüket. A 2022-es Gamescomon bejelentett túlélő MMO ugyan dátumot továbbra sem kapott, a legfrissebb trailer azonban abszolút meggyőző.

Végeláthatatlan dűnék, homokférgek, ornithopterek, fremenek, a Harkonnen ház csatlósai... mi más kellene még egy folyamatosan aktív és élő világgal rendelkező túlélőjátékhoz? A hatalmas, szó szerinti sandboxban még jókora bázisokat is építhetünk, a hosszabb távok áthágását pedig pedig megannyi járművel tehetjük meg (már ha nem akarunk a forró homokon sasszézni).

A Funcom egy percig sem titkolja, hogy a Dune: Awakening Denis Villeneuve filmjeinek a mellékterméke, vagyis Frank Herbert eredeti műve helyett az egyelőre két résszel rendelkező filmtrilógia adott ihletet a fejlesztőcsapat művészeinek. Erről maguk a készítők mesélnek az alábbi videóban:

Ahogy említettük, a Dune: Awakening egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, azt azonban tudjuk, hogy a játék PC-re, Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re is készül. A fenti videók a közel 25 perces Dune: Awakening Direct részei voltak - a teljes adást itt tekinthetitek meg.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...