Jót tett a hírverés a Balatro eladásainak

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Időnként felkap az internet népe bizonyos játékokat a semmiből. A Balatro azért került a híradásokba, mert egyik napról a másikra megemelték a korhatár-besorolását, de a negatív reklám is reklám. 10 nap alatt félmillió kópia ment el belőle.

A LocalThung pakliépítő roguelite kártyajátéka a múlt hónap végén jelent meg PC-re és konzolokra, ám mostanság amiatt került a hírekbe, mert az európai korhatár-besorolásért felelős hivatal, a PEGI egyik napról a másikra 3-ról 18 évre növelte a korhatárt.

Ezért jó pár digitális bolt forgalmazásából kikerült a Balatro, ám a jelek szerint ez mégsem vágta a földhöz a stúdiót, a negatív reklámot sikerült kamatoztatni a srácoknak. A fejlesztő az X-en jelentette be, hogy mindössze 10 nap alatt 500 ezer példányt adtak el a játékból minden platformon.

Azt azért illik hozzátenni, hogy a szerencsejáték-billogot indokolatlanul megkapó Balatro a saját jogán is remek anyag, jelenleg is 90-es átlagon áll a Metacriticen, és a negatív hírverésnek hála, több emberhez eljutott a létezése.

A Balatro már elérhető PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-on, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en és Nintendo Switchen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...