Újabb Nintendo emulátor fejezi be a működését

  • Írta: aronsz
  • 2024. március 10.
  • Gyászhír
Link másolása
A Pizza Emulators fejlesztője bejelentette, hogy leveszi az appjait a Google Play áruházból. Nem lehet tudni, hogy döntésében közrejátszott-e a Tropical Haze esete.

A Pizza Emulators Game Boy és Game Boy Advanced játékohoz készített emulátorokat Android eszközökre. A The Verge szúrta ki, hogy Davide Berra a közösség Discord-csatornáján jelentette be: itt a vége.

A rövid közleményben azt írja, hogy bár csodás volt az elmúlt hét év, úgy döntött, hogy a családját kívánja inkább előtérbe helyezni az appok fejlesztése helyett, ezért azt a döntést hozza, hogy véglegesen eltávolítja ez utóbbiakat a Play áruházból.

A héten korábban mi is beszámoltunk róla, hogy egy másik hasonló esetben a Nintendo peren kívül megegyezett a Tropic Haze fejlesztő csapattal, aminek nyomában a Yuzu és Citra emulátorok működését be kellett szüntetni, illetve a Tropic Haze-nek 2,4 millió dollárt kell fizetnie a Nintendonak.

Davide Berra nem tett utalást sem a Nintendo irányából érkező nyomásra, sem pedig erre az esetre, azonban elképzelhető, hogy a döntését befolyásolta, mivel nem csak a fejlesztéssel áll le, hanem megszünteti a már elkészült szoftverek elérését is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...