PvP shooter lesz a People Can Fly Xbox-játéka?

  • Írta: zoenn
  • 2024. március 25.
  • Pletyka
Link másolása
Még tavaly novemberben jelentette be a Bulletstorm fejlesztője, hogy partnerséget kötött a Microsofttal egy új játék fejlesztéséről, amely egy meglévő Xbox IP-n alapul. Most kiderült, hogy egy multira kihegyezett lövöldéről van szó.

A Project Maverick kódnéven futó játék nagyjából 30-50 millió dolláros költségvetésből készül el, miután 2023 júniusában a People Can Fly és a Microsoft egymás tenyerébe csapott. A partnerség gyümölcse egy olyan játék lesz, amely egy meglévő IP-n alapul, bár eddig kevés részlet derült ki róla - egészen mostanáig.

A fejlesztő által közzétett álláshirdetések szerint egy PvP shooterről lesz szó, konkréten egy senior pályatervezőt keresnek hozzá, aki számára nem ismeretlen a lövöldözős játékok műfaja és a PvP térképek tervezése.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a Project Maverick kizárólag PvP lesz, könnyen lehet, hogy a játékban PvE vagy egyjátékos mód is helyet kap, de ez majd később kiderült. A stúdió korábban a 2013-as Gears of War: Judgmentet is dolgozott, reméljük, hogy a sorozat új részébe is besegít majd.

Az biztos, hogy a People Can Fly nem unatkozik mostanság: egy új VR-exkluzív játékot is kalapálnak, valamint egy saját kiadású akció-kalandjátékot is, nem beszélve a Square Enix-szel közös projektjükről sem, ami állítólag egy RPG shooter lesz PlayStationre.

Sajnos a lengyel stúdiót sem kerülte el a közelmúltban a leépítéshullám: a Square Enix játékán dolgozó csapattól több mint 30 embert küldtek el januárban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...