Mindenkinek elérhető lesz PlayStation 5-ön a közösségi segítség

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 26.
  • Hír
Link másolása
Az eddig PlayStation Plus előfizetéshez kötött funkciót még az idén elhozza minden konzoltulajnak a Sony, így ha valaki nem rendelkezik előfizetéssel, de elakad valahol egy játékban, jó eséllyel talál rá megoldást.

A jelengenerációs PlayStation egyik funkciója simán elkerülhette a figyelmünket, holott alapvetően a játékosok támogatása a célja. Ez a feature nem más, mint a közösségi súgó, amikor is megnézhetjük, hogy egy-egy húzósabb pályaszakasznál, főellenségnél vagy akár trófeánál mások milyen stratégiával oldották meg a feladatot.

Ez a segítség eddig csak az előfizetéssel rendelkezőknek volt elérhető, viszont egy friss blogposzt alapján valamikor az idén érkezik az a rendszerfrissítés, amelynek hála minden PlayStation 5 tulaj számára elérhetők lesznek a mások által készített segítségek.

A másik nagy újdonság, hogy immár bárki készíthet majd ilyen segédletet. Ha valaki profi egy adott játékban, és maga a játék is támogatja a funkciót, akkor akár mi is hozzájárulhatunk a dologhoz úgy, hogy bekapcsoljuk a lehetőséget a konzolunkon. A funkciót nem minden játék fogja azonnal támogatni, illetve magának a frissítésnek az érkezési dátuma sem ismert, viszont számíthatunk rá, hogy az idő előrehaladtával a támogatott játékok listája nőni fog.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...