Búcsúzik a NieR Reincarnation

  • Írta: osan
  • 2024. március 30.
  • Érdekesség
Link másolása
Április végén lelövik a gacha-játékot, amihez nemrég érkezett meg a záró frissítés, a történet befejező epizódjával. Az elköszönéssel átalakították a játékot úgy, hogy az könnyebb és gyorsabban kijátszható legyen, hogy az is be tudja fejezni a vég előtt, aki csak most kezdené el.

A NieR-játékok, főleg a második rész, az Automata hatalmas rajongóibázist tudhat maga mögött mind csavaros története, mind játékmenete miatt. A sorozat mögött álló zseni, Yoko Taro a februárban tartott NieR: Orchestra koncert során szellőztette be, hogy készülhet a játéksorozat harmadik része, azonban a Reincarnation alcímen futó mobiljáték harmadik és egyben utolsó történetiszála, a „The People and The World” megerősítette a rajongókat, hogy bizony a Reincarnation a hivatalos harmadik rész.

Április 29-én ér véget a játék pályafutása, addig viszont nyugodtan letölthetjük és kijátszhatjuk az ingyenes játékot, hiszen a Square Enix az utolsó nagyobb frissítéssel bezárta a prémium webshopot a játékban és számos olyan változtatást eszközölt, melyekkel ingyenesen férhetünk hozzá karakterekhez, fegyverekhez és egyéb digitális jóságokhoz naponta.

Kérdéses, hogy mi következik a franchise életében, hiszen a fentebb is említett koncert során a „R3PENT” szócska sugallta egy új játék közeledtét, de mint tudjuk azóta arról nem érkezett hír.

1.
1.
gegory
SQUARE ENIX qrva szánalmas. Kezdetben új IP-kel lépet a mobil piacra mint a Chaos Ring JRPG sorozat vagy a Dragon Rider. Aztán megpróbálkoztam az ingyenes első chapteres új IP verziókkal ami csúfos bukás lett. Aztán jöttek a istentelen drága régi címek majd nem PC árban. Aztán a remasterelt verziók. Persze mellette ment a paytowin-es FF Mobius (gacha) is ami hasonló élet utat írt le mint ez a NieR.
Mondjuk már az elején éreztem, hogy túl kapzsi a producer és nem lesz hosszú életű. Ostoba monotizáció, rossz drop rate és a harci rendszer se volt a legélesebb kés a fiókban. Mondjuk ennél gyengébb darabok is képesek a piacon maradni sokkal kevesebbel de ott a "inkább sokszor több fillér mint ritka forint" elven működnek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...