Palworld – hatalmasat esett az aktív játékosok száma

  • Írta: osan
  • 2024. április 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Mondjuk ez nem meglepő, lehetett rá számítani, hogy az indulást körülvevő érdeklődés és a szinte már példátlan számú játékos egy idő után alábbhagy. Ez nem jelenti azt, hogy befellegzett volna a játéknak, egyszerűen csak normalizálódott az állapot körülötte.

Mindenki emlékszik pár hónapja, hogy mekkora médiavisszhangot keltett a Pokémon-szerű Palworld. Egyrészt amiatt, mert pár állatka benne a megszólalásig hasonlít a Nintendo játéksorozatában látottakra és erre a The Pokémon Company is reagált, másrészt pedig amiatt, mert ki ne szeretne Pokémonokat gyűjtögetni, majd fegyvereket adni nekik miközben a bázisunkat építgetjük?!

A SteamDB jelenlegi adatai alapján a Palworld a játékosai 97 százalékát elvesztette, de ez nem meglepő. Lement a „hype” és normalizálódott a kialakult médiafigyelem ahogyan a játékosok érdeklődése is. A Palworld nem az a fajta live-service, ami igényelné, hogy mindennap bejelentkezzünk ilyen-olyan jutalmakért cserébe, így nem is kell elvárni a játékosoktól, hogy fenntartsák az aktívan játszók számát.

A Pocketpair messze áll attól, hogy elengedje a játék kezét. Nem is olyan rég egy roadmapet közöltek, melyben játékvégi tartalmakat, PvP-t, crossplay-t, új szigeteket, Palokat, ellenségeket és sok mást ígértek.

3.
3.
Ooorky
Én gamepass-ban toltam, ott is az első boss-ig.
Ritka unalmas és semmitmondó cucc, egyedül a "pokemonozás" viszi el a hátán.
2.
2.
Doomsayer
Valóban ez a normális és mindig is ez volt a normális, csak ma már ugye a sajtó indulásnál klikk és szenzációhajhász módon tolja a nagynak beállított híreket, később, amikor meg csökken a player count, akkor meg ilyen doomsday szinten temetik a cuccot. Aztán pedig mindegyik hatalmas, világrengető, életet formáló exkluzívval meg nem exkluzívval is pont ugyan így van örök idők óta.
1.
1.
Extol
Minden csoda három hónapig tart
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...