Mesterséges intelligenciával felvértezett chatbotot fejleszt a Microsoft Xboxra

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 2.
  • Hír
Link másolása
Ha minden jól megy, hamarosan egy animált AI-vezérelt karakter válaszol majd a játékosok kérdéseire Xboxon, sőt még a visszatérítéseket is feldolgozza. Az új AI-chatbot létezését már a Microsoft is megerősítette, de konkrét bejelentés még nem érkezett.

A The Verge szellőztette meg elsőként a hírt, miszerint a Microsoft egy új AI-chatbotot fejleszt az Xbox konzolok számára, ami egy animált karakter lesz, tehát nem pusztán egy szöveges gépi asszisztens. A chatbot válaszol majd a támogatási kérdéseinkre, feldolgozza visszatérítéseinket és így tovább.

Az elmúlt napokban a redmondi vállalat kiterjesztette az Xbox Support Virtual Agent névre keresztelt mesterséges intelligenciát a játékosok szélesebb körére is, ami azt jelenti, hogy hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Konkrét bejelentés még nem érkezett az időponttal kapcsolatban, de vélhetőleg egy új rendszerfrissítés keretében fog élesedni valamikor a jövőben.

A lap úgy tudja, hogy a Microsoft vezetői egy év eleji megbeszélésen vázoltak fel egy "Xbox Everywhere" jövőképet, amelyben kulcsfontosságú szerepe lesz a mesterséges intelligenciának. Azonban nem a Microsoft az egyetlen hardvergyártó, amely AI-t használ. A Sony új gépi felskálázós technológiája PSSR néven fut, és PS5 Pro érkezésével debütálthat. Nem lennénk meglepve, ha a közeljövőben még több hasonló bejelentést kapnánk az AI előretöréséről.

1.
1.
Wanderer
Mindent csinálnak, csak egy valamirevaló játékot ne kelljen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...