Mesterséges intelligenciával felvértezett chatbotot fejleszt a Microsoft Xboxra

  • Írta: zoenn
  • 2024. április 2.
  • Hír
Link másolása
Ha minden jól megy, hamarosan egy animált AI-vezérelt karakter válaszol majd a játékosok kérdéseire Xboxon, sőt még a visszatérítéseket is feldolgozza. Az új AI-chatbot létezését már a Microsoft is megerősítette, de konkrét bejelentés még nem érkezett.

A The Verge szellőztette meg elsőként a hírt, miszerint a Microsoft egy új AI-chatbotot fejleszt az Xbox konzolok számára, ami egy animált karakter lesz, tehát nem pusztán egy szöveges gépi asszisztens. A chatbot válaszol majd a támogatási kérdéseinkre, feldolgozza visszatérítéseinket és így tovább.

Az elmúlt napokban a redmondi vállalat kiterjesztette az Xbox Support Virtual Agent névre keresztelt mesterséges intelligenciát a játékosok szélesebb körére is, ami azt jelenti, hogy hamarosan mindenki számára elérhető lesz. Konkrét bejelentés még nem érkezett az időponttal kapcsolatban, de vélhetőleg egy új rendszerfrissítés keretében fog élesedni valamikor a jövőben.

A lap úgy tudja, hogy a Microsoft vezetői egy év eleji megbeszélésen vázoltak fel egy "Xbox Everywhere" jövőképet, amelyben kulcsfontosságú szerepe lesz a mesterséges intelligenciának. Azonban nem a Microsoft az egyetlen hardvergyártó, amely AI-t használ. A Sony új gépi felskálázós technológiája PSSR néven fut, és PS5 Pro érkezésével debütálthat. Nem lennénk meglepve, ha a közeljövőben még több hasonló bejelentést kapnánk az AI előretöréséről.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...