Feltámasztották a Wii U online szolgáltatásait

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 10.
  • Hír
Link másolása
Na nem a Nintendo, hanem egy nagyon lelkes csapat, akik az utolsó pillanat utánig vártak a saját privát szervereik élesítésével, hogy se technikai, se jogi oldalról ne lehessen őket megtámadni.

Hétfőn végleg leállították a Nintendo előző generációs konzoljának online támogatását, illetve az utolsó dedikált kézikonzoljuk, a Nintendo 3DS szervereit is. Ez nemcsak azt jelenti, hogy immár nem lehet ezekre a konzolokra online játékokat vásárolni, hanem azt is, hogy aki még a Wii U-ján multizna, az sem teheti azt meg, mivel már nem áll rendelkezésre a háttérrendszer.

A Pretendo nevű oldal kínál most megoldást a Wii U-tulajoknak, ráadásul úgy, hogy nem szükséges meghackelni hozzá a konzolt. A saját SSL-kiskapujuk, az SSSL segítségével bárki rácsatlakozhat a privát szerverükre, így újra játszhatnak a megvásárolt játékaikkal online. A dolog feltétele, hogy a konzolon az 5.5.5-ös verziószámú szoftver fusson, sajnos a 3DS-re nem terjed ki a megoldás. Az SSSL nem ad teljeskörű online szolgáltatást, például a YouTube sem fog működni a konzolon és természetesen a Nintendo eShop sem.

És, hogy miért vártak a szolgáltatás leállásával a Pretendonál? Egyrészt így hagytak maguknak lehetőséget arra, hogy lereagáljanak egy esetleges patch-et a Nintendo részéről, így nem kellett duplán dolgozniuk. Bár a poszt nem tér ki rá, vélhetőleg az is közrejátszott, hogy így elkerülhették a Nintendo haragját. Mivel magát a konzolt már évek óta nem forgalmazzák, és az online szolgáltatást most megszüntették, a Wii U ilyen értelemben "szabad prédává" vált.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...