Darkest Dungeon II - védd meg a királyságod!

  • Írta: szlav
  • 2024. április 22.
  • Letöltés
Link másolása
A győzelemnek bizony ára van, a Darkest Dungeon II Kingdoms névre hallgató ingyenes frissítésében a sötétség erői visszaveszik azt, ami az övék - vagy legalábbis megpróbálják.

A Triple-i Initiative műsorán mutatkozott be a Darkest Dungeon II legújabb tartalmi frissítése, a Kingdoms. A valamikor még idén megjelenő, mindenki számára ingyenes bővítménycsomag egy vadiúj játékmódot állít a kegyetlen taktikai játék kampánya mellé. A Red Hook Studios ezúttal a teljes királyság védelmét bízza ránk, az pedig garantált, hogy ez nem lesz egyszerű móka.

A Kingdoms lényege, hogy az órával és az ellenséges frakciókkal versenyt futva megvédjük a királyságunkat, illetve, hogy megtaláljuk, majd elpusztítsuk a minket fenyegető borzalmakat. A játék során ki kell építenünk és fel kell fejlesztenünk a menedéket jelentő fogadók hálózatát, kihasználva a játékmód egyedi fejlesztési lehetőségeit, mely mind a menedékhelyeket, mind pedig a hőseinket érinti. A The Coven, Beastmen és a Crimson Couriers névre hallgató frakciók új ellenfeleket is pályára állítanak majd, mi pedig egyedi küldetéssorozatokat teljesítve számolhatunk majd le velük.

A Darkest Dungeon II: Kingdoms egyelőre nem kapott pontos megjelenési dátumot, az viszont már garantált, hogy a csomag ingyenes lesz és még idén megérkezik. A játékhoz már elérhető The Binding Blade DLC-t mi is kipróbáltuk, melyben pár új aprósággal bővült a játék, többek közt két visszatérő, közönségkedvenc karakterrel. Közülük egyébként csak a Duelist lesz azonnal elérhető a menüből, az öreg Reynauldot egy viszonylag hosszabb (picit sajnos grindolósra sikerült) küldetés keretében kell megtalálnunk. Nem árt viszont a kutatás közben résen lennünk, hiszen a keresztes lovag mellett egy másik ismerős, a Collector is visszatért, aki ugyanolyan - ha nem még veszélyesebb -, mint, amikor először találkoztunk vele.

A The Binding Blade DLC önmagában azoknak ajánlott, akik komoly elvonási tünetekkel küzdenek a Darkest Dungeon fronton, és nem bírják az év végéig, amikor jönni fog az igazi tűzijáték. Hiánypótlásként viszont addig is tökéletes!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...