Rosszabbul teljesít az Final Fantasy VII Rebirth, mint elődje

  • Írta: osan
  • 2024. április 15.
  • Biznisz
Link másolása
Ugyan hatalmas sikere van a legújabb Final Fantasy VII-játéknak, elemzők szerint mégsem annyire kelendő, mint elődje, sőt nagyjából fele annyi fogyott belőle, mint a Remake-ből.

Nagyjából egy hónapja jelent meg a Final Fantasy VII Rebirth és a Square Enix még nem közölt semmi hivatalos eladási adatot. Ez már csak azért is furcsa, mert a Remake esetében 3 nap kellett az ünnepléshez, a Final Fantasy XVI esetében pedig 6 nap. A Rebirth azonban még nem kapott üdvrivalgást a kiadó részéről.

Az Ampere számai szerint eddig nagyjából 2 millió fogyott a játékból az egy hónap alatt, a Remake viszont 3 nap alatt érte el a 3,5 milliós példányszámot, a XVI-os rész pedig 6 nap alatt a 3 milliós példányszámot. A Niko Partners kutatási igazgatója, Daniel Ahmad ezt X-en is megvitatta a rajongókkal:

Nagyjából fele annyira fogy, mint a Remake fogyott ugyanebben az időablakban és úgy tűnik, hogy gyengébb huzatja van (még a PS+ bekerülés előtt)” – válaszolt Ahmad arra a felkérésre, hogy magyarázza el, miért teljesít alul a Rebirth.

Sok dolog közrejátszik, a Remake még a COVID-járvány idején jött ki PlayStation 4-en, ami biztos, hogy megdobta az eladások számait, azonban az tagadhatatlan, hogy a kritikai siker ellenére nem muzsikálnak úgy a számok, ahogy azt elvárhatnánk.

5.
5.
TrishtanAG
#3: Három hónap a Ps5 exkluzivitás, amiból már majdnem kettő lement.
3.
3.
Trottenbauer
#2: Számítógépre még be sincs jelentve.Jó hosszú űlés lesz ez. :)
2.
2.
coderman
Én meg itt ülök a pc-m előtt és alig várom hogy megvehessem...
1.
1.
Trottenbauer
Szóval még nincsennek hivatalos adatok,de azt már lehet tudni,hogy sokkal gyengébben teljesített.
Elemzőnek kellett volna mennem. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...