Másolhatják a Palworldöt

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 16.
  • Pletyka
Link másolása
Legalábbis a Pocketpair CEO-ja szerint a Tencent már több koppintást is készítettet az év elejei sikerjátékról, amelyek vélhetően hamarosan elárasztják majd a piacot.

Amikor megjelent, a Palworld nem tűnt túl ígéretesnek, sőt kifejezetten furának hatott még, hogy az innen-onnan összeszedett ötletek és mechanikák hogyan is állnak majd össze egy koherens egésszé. A tagadhatatlan hasonlóság a Pokémonnal csak a felszín, az alapvető gameplay loop és a mechanikák java alapján az ARK is az eszünkbe juthat, hogy az automatizációt már ne is fejtegessük.

Ezek után azt látni, hogy a világot letaroló Palworld fejlesztőjének, a Pocketpairnek a vezérigazgatója, Takuro Mizobe X-en arról beszél, hogy a kínai Tencent állítólag egy csomó Palworld-klónt készít jelenleg is, az ő játékuk büdzséjének tízszeresével, igen csak megmosolyogtató. Bár még a hírhedten vérmes Nintendo sem talált fogást a Pocketpair játékán, a hasonlóságok tagadhatatlanok.

Az egyik ilyen játék vélhetőleg az Auroria, ami még nem kapott megjelenési dátumot, viszont elég nyilvánvalóan a Palworld receptjét követi, megbolondítva a dolgot egy kis bolygóközi utazással. A történelem ismétli önmagát, hisz plágiumról nehéz beszélni, már csak azért is, mert az a Pocketpairre nézve is kérdéseket vethetne fel. Hogy lesz-e a dolognak folytatása, egyelőre nehéz megmondani, de nem kizárt, hogy valóban elszaporodnak majd a Palworld-szerű, kínai játékok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...