A Hasbro már a Baldur’s Gate jövőjéről tárgyal

  • Írta: osan
  • 2024. április 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Miután a Larian bejelentette, hogy elhagyja a Baldur’s Gate-játékokat, és egy másik IP-val kezdenek el foglalkozni, jogos volt a kérdés, hogy akkor mi lesz a D&D világával. A Hasbro már tárgyal ez ügyben.

Márciusban jelentette be a Larian csapata, hogy végzett a Dungeons & Dragons franchise-zal és valami egészen más, mégis ismerős alkotáson kezdenek el dolgozni majd. Felmerül jogosan a kérdés, hogy akkor mi lesz a Baldur’s Gate 4-gyel, elkészül-e, ha igen, akkor megint 25 évet kell-e várnunk rá? Nos, szerencsére a Hasbro már tárgyal ez ügyben.

A Hasbronál vannak a Dungeons & Dragons franchise jogai és Eugene Evans, a digitális stratégiáért és licencelésért felelős igazgató egy, a PC Gamernek adott interjúban elmondta, hogy tervben van a következő Baldur’s Gate-játék, de még nem biztos, hogy ki fogja elkészíteni.

Sokakkal tárgyalunk és sokak keresnek meg minket, akik megragadnák a kihívást, hogy részesei lehessenek a Baldur's Gate jövőjének. Szóval nagyon reménykedünk benne, hogy nem egy újabb 25 évet kell majd várni a következő játékra, ahogy az történt a Baldur’s Gate 2 és 3 között.” – mondta Evans. Azzal folytatta, hogy ugyan nem akarnak megint pár évtizedet várni, de nem is akarják elsietni a dolgot és inkább megválogatják, hogy kivel dolgozzanak együtt annak érdekében, hogy megfelelő minőségű játékot kapjanak a rajongók majd.

7.
7.
Stagrider
#6: Azért ott a 2 játék hangulata erősen eltér egymástól:)
6.
6.
Doomsayer
#5: Nekem ettől mindig olyan feelingem van, mint ha valaki azt mondaná, hogy "leültem egy kicsit tolni az új Halo-val, de az egész teljesen olyan, mint a Doom, úgyhogy ez elrontotta az egészet".
5.
5.
Stagrider
#4: Elsősorban nekem is ez volt a problémám vele. Nem volt meg a Forgotten Realms/BG hangulat, folyton az az érzésem volt, hogy ez Divinity Original Sin és ez rontotta a beleélési faktort.
4.
4.
tyber16
#3: Egyetértek. Én is nagyon szerettem a Baldurs Gate 3-at. Egy bajom volt vele, hogy semmi Baldurs Gate hangulata nem volt, ezt simán hívhatták volna Divinity Original Sin 3-nak :D
3.
3.
Stagrider
Remélem az Owlcat vagy az Obsidian kapja. A BG3 nem volt rossz, de számomra hangulatban, történetben, karakterekben az előbb említett 2 stúdió (klasszikus) szerepjátékai köröket vernek rá.
2.
2.
warden
#1: Larian-nak könnyű dolga volt, a már sikeres Divinity:OS 1-2-re kellet ráhúzni a BG3-at, adott volt minden. Már csak arra kellett figyelniük hogy a DND rendszerét, a Forgotten Realms lore-ját, zenét, szinkron munkákat, történetet közel tökéletesen kivitelezzék. Gyakorlatilag nem volt hibalehetőség :D.
Én is jelenleg csak az Owlcat-ban látok potenciált akik megfelelő pénzügyi támogatással tudnának egy hasonló minőségű folytatást készíteni. A három játékuk hihetetlen minőséget képvisel negyed annyi pénzből mint bármelyik nagyobb stúdió játéka. Érződik a játékaikon hogy rengeteg energiát beletolnak és nem csak a fizetésért mennek be dolgozni minden nap.
1.
1.
Doomsayer
Hát ebbe a cipőbe nehéz lesz belenőni, mondhatni lehetetlen. Ilyen Ubi, EA, Bioware és hasonló próbálkozásokat meg nem is szeretnék látni. Talán az Owlcat lenne alkalmas, de azok egyrészt talán a Pathfinder-esekkel vannak jóban, másrészt meg nekik is fel kéne ehhez azért nőni és akárhogy is: a Larian játékához képest valószínűleg minden katasztrofális visszalépés lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...