Meghackelték a Ready or Not fejlesztőjét

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 20.
  • Hír
Link másolása
Több millió fájlhoz, köztük a forráskód egy részéhez jutottak hozzá a támadók, azonban a felhasználók, valamint a fejlesztők adatai biztonságban vannak a Void Interactive elmondása szerint.

Az Insider Gaming beszámolója szerint a Ready or Not fejlesztője a Void Interactive hacker támadás áldozata lett. Több, mint 2 millió fájlt és 4TB-nyi adatot lopott el egy csoport, amelyet nem nevezett meg a portál.

A lap azt írja, hogy a hackerek megfelelő bizonyítékkal támasztották alá az állításukat és a megszerzett adatok között a játék forráskódja, vagy legalábbis annak egy része is ott van. Ezen túl pedig úgy tűnt, hogy különböző konzol teszt verziókhoz fértek hozzá a támadók.

A még márciusban történt támadásról a Void Interactive sokáig nem beszélt, azonban a napokban több lapnak, köztük az Insider Gamingnek és a Kotakunak is megerősítették, hogy valóban feltörték a rendszerüket.

Elmondták azt is, hogy a hackerek nem fértek hozzá se a dolgozók, se pedig a játékosok személyes adataihoz és a forráskódnak is csak egy része került rossz kezekbe. A Ready or Not két év early access után tavaly decemberben jelent meg Steamen.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...