A Flaming Fowl stúdió kidobott egy demót és az alkalmazottjai felét is

  • Írta: osan
  • 2024. április 24.
  • Gyászhír
Link másolása
A Gloomhaven mögött álló csapat egy új játékkal készül, amihez már el is érhető egy demóváltozat. A helyzet pikantériáját viszont az adja, hogy mikor a demót elérhetővé tették, egyidejűleg megváltak az alkalmazottak felétől is.

A Flaming Fowl stúdióját a Gloomhaven és a Fable Fortune miatt is ismerhetjük, most pedig egy új játékkal készülnek, mely az Ironmarked nevet viseli. A játékhoz már elérhető egy demóváltozat, azonban a közleményben, melyben bejelentették a demót, arra is kitértek, hogy sajnos el kellett engedniük pár nagyszerű ember kezét.

Az elbocsájtást azzal indokolták, hogy hadilábon áll az ipar pénzügyi helyzete, így a produkciót némileg visszább fogják, emellett pedig több embertől is búcsúznak. „Ugyan nehéz időket élünk, de büszkék vagyunk arra, amit alkotunk és ezt meg szeretnénk osztani veletek is. Abban is reménykedünk, hogy a demó majd segíteni fog azon alkalmazottaknak is, akiket el kellett engedjünk, hogy biztos új helyet találjanak, hiszen lenyűgöző a munkájuk.”

A stúdió vezérigazgatója, Craig Oman a VGC-nek adott interjút, melyben elmondta, hogy 2023 nyarán a kiadók elhagyták a projektet, ami ahhoz vezetett, hogy a stúdió kénytelen volt „saját zsebből” folytatni a munkálatokat, ami viszont mind a leépítésekhez, mind  a projekt parkolópályára küldéséhez vezetett.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...