Változott a Steam a pénzvisszatérítési szabályzata

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 24.
  • Hír
Link másolása
A változtatással bezártak egy kiskaput, amit kihasználva akár a teljes játék kipörgetése után is vissza tudták igényelni a játékosok a pénzüket, a jövőben így már nem lehet visszaélni a rendszerrel.

A Steamen létrejött egy Advanced Access (fejlett hozzáférés) kategória, azoknak a játékoknak, amelyek megjelenés előtt is valamilyen módon elérhetők, például egy prémium kiadást megvásárlók számára. Ennek pedig az volt a célja, hogy bezárjanak egy kiskaput, amivel ki lehetett játszani a pénzvisszatérítésre vonatkozó szabályokat – számolt be az IGN.

Legutóbb a Suicide Squad: Kill the Justice League volt ilyen, ahol extra 30 dollárért három nappal korábban hozzáfértek a játékhoz, akik a pénztárcájukba nyúltak. Nagy veszteség azonban nem érte azokat, akik tudtak a kiskapuról, a játék hivatalos rajtja után ugyanis visszakérhették a pénzüket, hiszen ennek az időszaknak a játékideje nem számított bele a két órás limitbe, amíg hivatalosan visszakérhető a kiadott összeg. Egészen idáig, mostantól ugyanis ezt is nézi a Steam.

Továbbra is az tehát a szabály, hogy egy játék megvásárlásától számított két hétig, kevesebb, mint két óra játékidő esetén kérhetjük vissza a pénzünket, ebbe a két órába azonban most már a frissen létrehozott Advanced Access időszak alatti játékidő is beleszámít. A hamarosan érkező TopSpin 2K25 oldalán pedig már láthatjuk is, hogy miként jelzi ezt a Steam.

11.
11.
Kamukaze
#10: Áhhá, szóval csak az itt olykor előferdülő életkép :)
10.
10.
warden
Ment az ilyenkor szokásos adok kapok hogy "A" személy: szegény céget/fejlesztőt megkárosítják ez egy jó szabály és "B" személy: ez a piac és a cégek már olyan nagyok hogy akik ezt a kiskaput használták szinte jelentéktelen a kár. Vagy valami ilyesmi. Gondolom az adminok meg törölték a hozzászólásokat.
9.
9.
Kamukaze
Nekem 4 hozzászólást ír az oldalatok, de én egyet sem látok a sajátomon kívül. Talán hiba van a rendszerben?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...