Új reklámstratégiával kísérletezik a YouTube

  • Írta: osan
  • 2024. április 28.
  • Biznisz
Link másolása
Egy új megközelítéssel kísérleteznek a YouTube-nál reklámok szempontjából, mégpedig, hogy akkor lássuk a hirdetéseket, mikor épp leállítottuk az adott videót. Eddig csak a TV-kre elérhető alkalmazásban próbálták ki, de az eddigi eredmények alapján lehetséges, hogy bevezetik a megoldást kisebb képernyőkre is.

Egy új, nem zavaró reklámformátumként” írják körbe, hogy akkor játsszon a platform reklámokat, mikor mi épp megállítottuk az adott videót. A Google – a YouTube anyavállalata – szerint rendkívül pozitív eredményeket mutat az új megközelítés – derül ki az Android Authority riportjából.

A legutóbbi pénzügyi megbeszélésen Philipp Schindler, a Google pénzügyi vezetője elmondta, hogy a kísérletezés egyelőre pozitív adatokat produkál: „Az első negyedévben nagy húzóerőt tapasztaltunk a ’szünetreklámokkal’ kapcsolatban TV-ken, egy új, nem zavaró reklámformátummal, mely akkor jelenik meg, mikor a felhasználó megállítja a fogyasztott tartalmat...

Nem lehetetlen, hogy mivel ilyen pozitív eredményeket tud felmutatni a cégóriás, bevezetik a formátumot kisebb képernyőkre is, és mobiltelefonjainkon, illetve más eszközeinken is megjelennek a reklámok, mikor megállítunk egy videót.

13.
13.
Anti crytek
Én minden hónapban kifizetem a prémiumot, aztán írok egy e-mailt a youtube ügyfélszolgálatra, hogy a reklámokat ne kapcsolják ki, mert őket is támogatni szeretném.
12.
12.
Ooorky
#10: Elvből nem adok egy fillért sem a YT-nak.

Kedvenc youtuberjeimet támogatom patreon-on és tolom az adblock-ot.
11.
11.
Ganzer
#10: Hiába, rengeteg helyen/fórumon ezt tapasztalom. :)
Nálam is tablet, teló, pc, tv-n megy sokat.
10.
10.
MikeHock
#6: Nagyon durva, h így kell kezdeni, hogy népszerűtlen leszel.

Egy havi 1500 (EZERÖTSZÁZ) forintos tételről beszélünk baszki, no brainer, ráadásul TV-n nézem legtöbbet a YT-t.

Balkán kánaán. :D
9.
9.
Extol
Mivel a Youtube nem ellenőrzi a reklámtartalmakat, azokat megnyitni egyébként is veszélyes. Nem csak azért kell az AdBlock mert nem akarunk reklámokat látni hanem a biztonságunkra is vigyázni kell, ha már a videómegosztó nem teszi
8.
8.
Grabowsky30+
Telefon nyomkodás nem érdekel, a pc-n meg ultimate adblockker a megoldás mindenre. Tényleg sajnálom, ha nem ez a rámerőltetés lenne még akár fizetnék is érte, de így már csak azért sem fogok!
7.
7.
Dirty666
Problem solved, használj megfelelő böngészőt.
6.
6.
Ganzer
#4: Ezzel valszeg nagyon népszerűtlen leszek.. de én előfizetek olyan szolgáltatásra amit rengetegszer használok. Ebben az esetben pl a youtube premiumra.
5.
5.
DarkLord
#4: Nem a reklámokkal van baj, hanem a tálalással. Most a te éttermi példáddal élve, nem mindegy, hogy eléd teszik udvariasan a kaját vagy flegmán odabsszák eléd, hogy egyél kutya. Mint írtuk többen is a reklámcsík erre egy nagyon jó opció volt, ami nem volt zavaró és tényleg ha nem nyomtad ki, akkor támogattad az általad támogatni akart youtuber-t. A nagyobb probléma szerintem az, hogy én is kreálok youtube-on és a népszerű videóim , még énsem tudom megnézni reklám nélkül :D Mondjuk én nem is vagyok youtube partner sem, pedig több videóm is elkerülte már a 100.000-es megtekintést, szóval a reklámokkal végülis valaki másnak keresem a pénzt nem magamnak...
4.
4.
crytek
Egyébként én nem értem a reklámok miatti sírást.
Ez kb olyan dolog hogy bemész egy étterembe ahol többen dolgoznak azért hogy étel kerüljön eléd ,de nem fizetsz érte. Tudom sarkalatos példa de ez van
Csilliárd videot tárolni a nem kis szerverparkon az nem 2 ft. Ha nem lennének reklámok meg fizetős opciók már rég bezárt volna a YT,meg minden más hasonló oldal.
3.
3.
DarkLord
Mondjuk ezt nem értem, hogy éri meg nekik, hogy, ha megállítod a videót? Ha nézek valamit nem szoktam megállítani, hanem a reklám állítja meg helyettem állandóan...egyre pofátlanabb az egész. Van, hogy bedob 2 20mp-s reklámot, majd 1 mp-re elindul a videó azt megint kényszer reklám. A jobb fajta, még az amikor 5 mp után legalább kinyomhatja az ember. Én is írtam az a kis reklámcsík, ami volt az teljesen jó volt, sokszor ki sem nyomtam, ha olyannak a videóját néztem, aki megérdemelte, hogy legalább ennyivel támogatom a munkásságát.
2.
2.
GAMEROD
Azzal kísérletezzenek, hogy visszaállítják az időnként megjelenő reklámcsíkot alulra, ami senkit nem zavart, és még hatásos is volt. Komolyan az jön le hogy fele annyi ész nincs a világban mint 15 éve.
1.
1.
Neo1989
Fogalmazzunk úgy hogy aki nem szeretne reklámokat az tudd tenni ellene.
Van tv-re is PC-re is meg telefonra is. Ilyen megoldás. Van olyan böngésző ami még ezzel is hirdeti magát.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...