Jól megy a Konami szekere, 70 százalékkal nőtt a nyeresége

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó nagy lépéseket tett a játékfejlesztési részlegének felvirágoztatásába, az elmúlt teljes üzleti évben 70 százalékkal több profitot ért el el, mint egy évvel ezelőtt. Pedig még Metal Gear Solid Delta és a Silent Hill 2 meg sem jelent.

A Konami közzétette a 2024. március 31-én véget ért üzleti év eredményeit, és úgy tűnik, hogy a vállalat nyereségessége egyenletes ütemben javult, a számok egészen jók. A teljes éves bevételük 360,3 milliárd japán jen volt, amiből 59,2 milliárd jen nyereséget realizáltak, ez 69,6 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Bár igazán nagy megjelenése nem volt a kiadónak ebben a 12 hónapos időszakban, a növekedés nagyrészt a digitális címeknek tudhatóak be - többek között a Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1-nek és az eFootball 2024-nek.

Szépen muzsikált még a Yu-Gi-Oh! Master Duel-sorozat is, amely egy ideje folyamatosan erősödik. Figyelembe véve a kiadó közelgő megjelenéseit (Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Silent Hill 2-remake), nem meglepő, hogy a következő pénzügyi évre még nagyobb, 380 milliárd jenes bevételi célt jósolnak.

4.
4.
sasncore
ideje kirúgni pár ember.. lehet még több profit.. (rövid távon)
3.
3.
Doomsayer
#2: Ez mind szép és jó, de megmondom az őszintét... Az MGS4 lenne a lényeg (legalábbis nekem) és nem is várok tőlük csodákat meg path tracing-et, de legalább a PS3 grafika menjen 4K-ban + élsimítással és ha lehet akkor ne a PS gamepad gombjait írogassa, hanem az Xbox-osét. Azt már be sem merném ezektől kívánni egy PC-s kiadásnál, hogy bill+egér+átállítható gombok legyenek. Szóval én már annak is örülnék, ha az MGS4 olyan lenne, hogy rányomsz Steam-en és játszol vele egy jót. Elszalad amúgy emulátorban is, de gagyi és van fps drop is, mert izmabb proci kell hozzá, mint az új PC-s játékokhoz. Így meg szerintem nem éri meg szerencsétlenkedni vele.

Peace Walker: hát persze, én sem számítom azt a címet nem Metal Gear játéknak, vagy mondom azt, hogy nem fontos a történet, vagy valami. De az igazat megvallva az a játék mindenképp egy félnótás Metal Gear. Persze ez azért van csak, mert egy olyan kézi konzolra készült, aminél a kettővel ezelőtti telefonod is sokkal keményebb és ahhoz képest ez egy jó játéknak számít. Mármint persze, Series X-en nyomattam vele (az xbox 360-as kollekció verziót) és hát nézd, aki nem látta még/érdekli/nem nézte végig az óta sem youtube-on, annak egynek elmehet, de szerintem az egy max 10€-s játék csak, amit jobb youtube-on nézni, mint tóni.

Ground Zeroes: Na ezt szeretem, első nap vettem és akkor hihetetlennek tűnt, hogy PC-re van metál gér. Én speciel 27 órát toltam bele és úgymond kimaxoltam. És azt gondoltam, hogy a Phantom Pain minden egyes küldetése majd ilyen lesz.

Phantom Pain: ... hát nem lett ilyen. A TPP egyike a valaha volt legnagyobb csalódásaimnak, ami a játékokkal kapcsolatos. Értelmetlen, menüből pályaválasztós impotens fos akciójáték önismétlő tartalommal és se eleje, se vége nincs. Hát ez meg 10€-t sem ér meg.

Ettől függetlenül nekem megvan GoG-on az MGS1 és 2, a Twin Snakes GameCube-ra (már csak az iso, mert a lemez 100€-ért megy), Steam-en és PS2-re a 3, és ugyancsak Steam-en a GZ és a TPP. A Peace Walker 360-ra van meg, mert benne a kollekcióban és ott van mellette a 2 és a 3 a gyárilag belehekkelt 16:9-es képarányban. (És a nem ide tartozó, de kitűnő Metal Gear Rising is megvan.) Mindezek mellett és mivel a nem PC-s verziók is jól futnak PC-n én nem adnék 60€-t azért a MGS vol2- kollekcióért. Ezért van az, hogy ha fos, akkor max 20, ha meg jó, akkor simán 30€-t adnék a 4-ért.
2.
2.
crytek
#1: Ha? Jön a mgs kollekció 2 amiben ott lesz a 4 is pcre (Metal Gear Solid 4, Metal Gear Solid: Peace Walker, and Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes and The Phantom Pain)
1.
1.
Doomsayer
Hát, ha felköhögnék az MGS4-et PC-re, azt azért megvenném 20-30€ körül, azt akkor nem emulátorral kéne szórakozni vele a PC-seknek. Szerintem az biznisz lenne a Konami-nak is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...