Konzolokra is megjelenik a Fabledom

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 13.
  • Megjelenés
Link másolása
A stilizált, meseszerű városépítős játék egy év early access után a mai napon jelent meg, és már beharangozták, hogy még az idén megjelenik konzolokra is, ráadásul fizikai adathordozón.

Városépítős játékokból szinte sosem elég, a cuki és lazább fajtába tartozó címek pedig kifejezetten népszerűek tudnak lenni, a meséket pedig mindenki szereti. Ezt a három dolgot vegyítve készült el a Fabledom, ami a mai napon jelent meg 1.0-s verzióban PC-re egy évnyi korai hozzáférés után.

A Fabledom alapfelállása szerint egy kis királyságot kell felépítenünk és felvirágoztatnunk kereskedelem és diplomácia útján, viszont készen kell állnunk megvédeni a földünket. A dolgot színesíti, hogy az ellenségek különböző fantasy szörnyek lesznek, viszont igazán gyerekbarát, rajzfilmes körítésben kapjuk meg a játékot.

 

Ezzel egy időben a kiadó Dear Villagers bejelentette, hogy a játék megkapja majd a PlayStation 5, az Xbox Series X/S és a Nintendo Switch portját is valamikor 2024 harmadik negyedévében. Sőt a konzolos verziókhoz még fizikai kiadás is érkezik a játékból.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...