Fejlesztés alatt állhat a Resident Evil 1 remake-je

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 14.
  • Pletyka
Link másolása
Újabb pletykák szállingóznak a Capcom háza tájáról, és a legújabb híreknek biztosan örülni fognak a frencsájz vaskalapos rajongói. Nevezetesen az, hogy már készül a Resident Evil első részének teljesen felújítása.

Az iparági bennfentes és szivárogtató, Daniel Richtman szerint a Capcom már a Resident Evil 1 remake-jén dolgozik, amely hasonló lesz a frencsájz más feldolgozásaihoz, nevezetesen a Resident Evil 2-höz, 3-hoz és 4-hez. Ez már a második újrázása lenne a klasszikus nyitórésznek, hiszen első körben GameCube-ra érkezett egy remake 2002-ben, bár az még fix kameranézetet használt.

Az említett újbóli nekifutás később más platformokra is befutott HD-verzióban, ám most nulláról újraírt változatról van szó, amely modern TPS-nézettel borzolná a kedélyeket. Nyilván a Capcom is jól jönne ki a dologból, hiszen az elmúlt évek remake-jei rendre sikeresek voltak a kasszáknál, a Resident Evil 4-ből már több mint 7 millió példány talált gazdára.

Emellett már készül a fősodor legújabb iterációja, amely a pletykák szerint egy délkelet-ázsiai szigeten játszódik, és vélhetően 2025 januárjában kerül a boltokba.

6.
6.
Yanez
#5: Legyen olyan, mint a RE2 remake, vagy akár, mint a RE4, de maradjon meg a RE1 hangulata.
5.
5.
Doomsayer
#2: Ezt teljesen meg tudom érteni, de akkor is... Tehát az egy dolog, hogy én szeretem és "féltem" a régi mechanikát, ami végső soron egy tárgyhasználós kalandjáték kevés számú, nehezen megölhető ellenféllel és inventory + resource management-tel...

De ugye volt az a szitu, amikor a Capcom újra kiadta az 1996-os játék 2002-ben készült remake-jének a remaster-ét 2015-ben "nyilvánvalóan megbukni és közben pár fillért keresni" és az a legtöbbet eladott és minden listát vezető cím lett PSN-en. Szóval azért volt rá igény és annak a farvizén indulhatott meg a REmake 2 fejlesztése, ami ugyan ezzel a mechanikával zajos sikert aratott. Aztán persze a REmake3-al elszúrták rendesen és az óta is full hülyének nézi őket mindenki, de ez sosem zavarta őket.

Most így, ha kapok egy modern mechanikás (de azért remélhetőleg külső nézetben játszódó) RE1 remake-et, annak azért a nagy nosztalgia miatt bizonyára örülnék, de lássuk azért be, hogy ezt csak elrontani lehet. Ha olyan lenne, mint a Resi 4-5-6, akkor annak köze nem lenne az eredetihez és hülyén is jönne ki a nagy horror meg rejtély koncepciója, ha 5000 zombi meg alien futkározna a mansion-ben. Ha olyan lenne, mint az 1-2-3, akkor az meg well a régi mechanika lenne és olyan megoldás már van a Resi 1-ből kettő is az eredeti és a remake képében. Ha meg olyan kiméra fos lenne, mint a 3 Remake-je, akkor meg bukás lenne. Így is az mentette meg a Capcom-ot az égéstől, hogy a RE4 eredetileg is egy trigger happy, gépfegyveres, tömény amerikai shoot'em up volt és arra hasonlított a REmake4...

Szóval akkor milyen legyen az 1 újrázása? És akkor miért az legyen az a címe, hogy Resident Evil (1)? És akkor miért nem a Zero-t, vagy a Code Veronica-t heggesztik?
Tehát körbe érve a témán, megértem, ha valakinek a régi elavult és nem élvezhető, de akkor milyen legyen?
4.
4.
crytek
Akkor biztos jönnek később a remake-ek remasteredjei is :)
3.
3.
gorgo
Nekem az 1 és a 2 rész az igazi Resident evil igaz ezeken nöttem fel.
2.
2.
Yanez
Egy valódi remake-kel én is szívesen tolnám. A régi mechanika számomra már egy elavult és élvezhetetlen trutyi, bármekkora kedvenc is volt anno.
1.
1.
White Falcon
Kíváncsian várom. Az eredetit rongyosra játszottam.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...