Tavaly óta 29 százalékkal estek vissza a PlayStation 5 eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 14.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony bejelentette, hogy a konzolból eddig 59,3 millió egységet szállítottak le a boltoknak világszerte, ám az előző évhez képest mégis 29 százalékos visszaesésről van szó. Sokan már a PlayStation 5 Pro premierjére készülnek?

A március 31-ig 59,3 millió PlayStation 5-öt szállítottak le a boltokban, míg az előző három hónapos időszakban 4,5 milliót. Ez azt jelenti, hogy a konzol eladásai lelassultak, 29 százalékkal esett be a kereslet az előző év azonos időszakához képest,  és az elmúlt 12 hónap során 20,8 millió egységet szórtak szét. 

Ez a szám elmarad a gyártó becsléseitől - igaz, nem sokkal -, 21 millió helyett 200 ezerrel kevesebb darab kelt el. A Sony további csökkenésre számít, és ez lenne az első alkalom, hogy a PS5 eladásai az előző évhez képest gyengébben szerepeltek. A jelenlegi pénzügyi év során további 18 millió egységgel számolnak.

Kétségtelen, hogy az eladások fellendülhetnek a PlayStation 5 Pro megjelenésekor - a korábbi szóbeszédek idén őszre ígérték a premiert, ha csak lesz megfelelő first party játékkínálat hozzá, mert ellenkező esetben jövőre csúszhat a középgenerációs modell.

Szintén friss adat, hogy a PlayStation Network elérte a havi 118 millió aktív felhasználót, ami tíz millióval több, mint az előző év azonos időszakában volt. A PS4 és a PS5 összes szoftvereladása már elérte a 72,6 milliót, ami 4,6 millió növekedés a tavalyi 68 millióhoz képest. Ebből 12,3 millió származott belső fejlesztésű címekből (ami 2,8 milliós növekedés), míg az összes eladás 77 százalékát már a digitális játékok tették ki, ami 7 százalékos növekedést jelent.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...