A vártnál kevesebb fogyott a Final Fantasy VII Rebirth-ből, leépítések indultak

  • Írta: zoenn
  • 2024. május 15.
  • Biznisz
Link másolása
Talán nem véletlenül állt el a Square Enix új üzleti tervvel, hiszen a legutóbbi időszak belső céljai nem teljesültek, sem a Final Fantasy VII Rebirth, sem a Final Fantasy XVI, sem a Foamstars nem hozta elvárt eladási számokat.

A héten új, három éves időszakra vonatkozó üzleti tervvel állt elő a Square Enix, ami nem véletlen, hiszen a kiadó legutóbbi három legjelentősebb kiadása a várnál rosszabbul fogyott. A Bloomberg szellőztette meg, hogy Takashi Kiryu, a kiadó elnöke megerősítette, hogy a Final Fantasy VII Rebirth, a Final Fantasy XVI és a Foamstars eladásai elmaradtak a várakozásoktól.

Ennek eredményeként a kiadó 40 milliárd japán jenes (255 millió dolláros) működési bevételre számít ebben a pénzügyi évben, a korábban remélt 57 milliárd jen (364 milliárd dollár) helyett. A Final Fantasy XVI kezdetben jól fogyott, de hamar elveszítette lendületét, míg a Final Fantasy VII Rebirth és a Foamstars már a kezdetektől fogva rosszul teljesített.

A hír hatására a vállalat részvényeinek értéke 16 százalékot esett vissza, az áresés a részvényesek nyugtalanságát mutatja. A cég számos bejelentés előtt álló projektet torolt, különösen a HD-játékot fejlesztését közelíti meg más irányból, és a konzol-exkluzív címek helyett inkább a többplatformos stratégiára állnak át.

A Square Enix az Egyesült Államokban és Európában is elbocsájtásokba kezdett a szerkezetátalakítás részeként. A leépítés mértéke még nem ismert, de a munkatársaknak azt mondták, hogy túlnyomórészt a kiadói, az IT-részleget és az indie stúdiókat érintik a pozíciók megszüntetése.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...