A Nintendo felvásárolja a Shiver Entertainment stúdióját

  • Írta: osan
  • 2024. május 21.
  • Biznisz
Link másolása
Hivatalosan bejelentették, hogy a Nintendo felvásárolja a Shiver Entertainment stúdióját, azt a csapatot, akik a Hogwarts Legacy és a Mortal Kombat 1 Switch portját is elkészítették.

Bejelentették, hogy a Nintendo és az Embracer csoportosulás – a Shiver Entertainment jelenlegi anyavállalata - hétfőn megegyezett és a japán cég a Shiver Entertainment részvényeinek a 100 százalékát felvásárolja, ezzel megtéve azt a Nintendo legújabb leányvállalatának.

A Shiver Entertainmentet még 2012-ben alapította John Schappert – az Electronic Arts ex-vezetőmenedzsere -, azóta leginkább a Scribblenauts-játékokról ismerhetjük őket, de a Hogwarts Legacy és a Mortal Kombat 1 (felettébb rosszul sikerült) portját is ők készítették Nintendo Switch-re.

A jövőben nem fog változni a csapat feladata – derül ki a Nintendo hivatalos közleményéből – folytatni fogják ugyanúgy a portok elkészítését, illetve multiplatform címek fejlesztését, beleértve a Nintendo Switch-et is.

2.
2.
Doomsayer
#1: Szerintem inkább arról van szó, hogy bármilyen gagyi is lett a Mortal, azért nem volt egyáltalán kis teljesítmény elhozni Switch-re még így is. A Hogwarts "lehetetlen" portjáról nem is beszélve, ami vélhetőleg egy nagy valag lóvét hozott a Nintendo-nak (is). Így gondolom elégedettek velük és majd izzítják őket az új ninti-re is a multiplatform játékokat portolgatni.
1.
1.
gegory
Szerintettek a fejesek látták milyen munkát végeztek vagy már a mai világban az is elég, hogy készen lettek vele időre, aztán a végeredmény és az eladások nem számítanak?!?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...